sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Tähteet

Kävimme miehen ja pienimmän kera katsomassa uusimman osan Tähtien sodasta ja olihan se hieno, vaikkakin miehen sanoin erittäin ennalta-arvattava. Mutta erinomaisen viihdyttävä ja hienoja kohtauksia. Tosin minua alkoi melkein aina itkettää Prinsessa Leian Carrie Fisherin kohtaukset.

Tykkään tosi paljon näistä uusista nuorista näyttelijöistä, Adam Driver ja Oscar Isaac ovat tehneet paljon muitakin leffoja (jopa yhdessä) samoin kuin John Boyega ja Daisy Ridleykin. Kenraali Hux eli Domhnall Gleeson on minusta ehkä paras näyttelijänä, kun ajattelee hänen olleen Harry Pottereissa Ronin veli ja edenneen siitä mm. Revenenantiin ja Dreddiin (josta varsinkin pidin kovasti). Paljon vilahteli muitakin tuttuja, niin näyttelijöitä kuin muita tähtösiä (esim. Englannin prinssit William & Harry).Nyt alan katsomaan jotain pienimmän toiveleffaa ja askartelen ulkomaiden (sekä naapureiden) joulukortit valmiiksi. Villapaidan hihasta puuttuu vielä pari senttiä.
12 kommenttia:

 1. Luin jo todella nuorena kaikki Isaac Asimovit, AC Clarket ja kumppanit joten luulisi että Star warsit ja Trekit kolahtaisi vaan jostain syystä ei, tosin Tähtien sodat kyllä katsoo kertaalleen ihan mielellään mut ei mitään hinkua lähteä teatteriin niitä katsomaan joskin ne toimisi isolla kankaalla tietenkin paremmin.
  Black sabbathin vimosen keikan kävin teaterissa, oli hyvä, se muuten näkyy nyt Areenassa, samaten kuin Iron sky joka on kyllä niin hullu idea että sen vain suomalaiset on tajunneet keksiä, ihanan pimeä leffa;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina ollut scifi-fani :)

   Iron Sky käytiin katsomassa faninäytöksessä, ja olenhan mä jutellut Törssösen kanssa aikoinaan Babylon5-foorumilla SF-netissä :P

   Poista
 2. Niin, eikös tuon Fisherin osalta ehditty tehdä kuvaukset ennenkuin hän siirtyi ajasta ikuisuuteen ja muistaakseni jossain päin elokuvamaailmaa (ellei peräti juuri tässä!) oli sama homma mutta täytyy sanoa etten voi olla varma koska pääni on mitä on.

  Oikeesti, nykyisen, helpon tiedonsaannin aikakautena on tämä tiedonsaanti kääntynyt itseään vastaan sillä se informaatio tulva on niin valtava että sitä voisi kuvailla kasalla kakkaa, vanhimmat hautautuvat tosi nopealla tahdilla eikä niistä muista hetken päästä mitään. Mulla menee - koska aamut kiirettömiä ja haluan saada asiat mahdollisimman monesta näkökulmasta katsottuna - aamulla uutisten lukemiseen about kaksi tuntia perusuutiset ja sitten vielä toiset pari tuntia digitaalisen maailman uutisia. Too much, toteaa hän ja päättää vähentää (mutta koska rss - syötteet, hyvä rss-lukija eikä typeriä mainoksia eikä typeriä kuvia - niin vaikeaa tulee olemaan ja on muuten siitö kummallinen asia (olen puhunut tästä aiemminkin) että vaikka muuten en pysty keskittymään lukemiseen, niin tässä ei ole mitään vaikeutta.
  Josko sairastankin tietämättäni Gnud Möller - syndroomaa tai Heikki Kahila - komplikaatiota? Apua! Vak mii...miten mun käy? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikos se tämä vai seuraava mutta CF varmisti että hänen koiransa sdaa roolin ja sai, se on jonkun öttiäsisen kädellä istumassa jossain kohtauksessa;DD
   Kas Paimen, mulla sama tapa, luen verkosta uutisia aamusta yleensä pari tuntia, kun ei ole kiirus mihnää.

   Poista
  2. Juu, näin on.

   Sitäpä varten on kirjastonhoitajat, jotka seulovat sen validin tiedon kaiken roskan seasta ;)

   Poista
  3. Niin, musta on ruvennut tuntumaan että te kirjastonhoitajat olette se porukka joka tätä maailmaa oikeasti pyörittää :)
   Toisin sanoen Temppeliritarit ja muut vastaavat ovat ihan kesäpoikia teidän rinnalla :P

   Poista
  4. No kyllähän Aleksandrian kirjasto perustettiin kauan ennen Temppeliritareita sun muita järjestöjä, että sikäli. Kaikki tieto kulkee kirjastonhoitajien kautta ;)

   Poista
 3. Kuopus kävi viikonloppuna isänsä kanssa katsomassa leffan ja esikoisella on tälle illalle liput kämppiksensä kanssa. Olen onnistuneesti ulkoistanut nämä leffa-asiat...

  Tavallaan harmittaa, kun ei enää itse tule käytyä leffoissa, joskus harvoin pääsen oman kunnan elokuvanäytöksiin. Viimeksi muistaakseni Moonlight ja Yösyöttö - joka olikin kulttuuriteko, vaikkei kyllä mikään kulttuurielämys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, ehkä sä katsot parempia leffoja kuin mä. Musta tuntuu, että tulee katsottua ihan liikaa kaikenlaista. Varsinkin nyt, kun voitin ne vuoden leffaliput.

   Poista
  2. Höpsis, aikas sekalaista kamaa se on munkin leffat, enemmänkin kävisin (omalla kylällä) mutta olen mlkein aina silloin iltavuorossa.

   Poista
 4. Ai niin, mikä Star Wars -hahmo olisit? Mä diggaan Jar Jar Binksiä (tiedän juu et se on yksi vihatuimmista hahmoista, valitsin sen ennenkuin sain tiedon, en juurikaan seuraa), tai sit joku niistä alkuperäisten 4,5,6 osien orkestereiden muusikko, ihan hervottoman näköisiä tyyppejä;DD JJBn torvirastat on niiiiin siistit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JarJar on hauska, varsinkin kun tietää sen esikuvan :P

   Mä haluaisin olla Padme Amidala, mut olisin valinnut Obi-Wanin enkä Anakinia :D

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)