maanantai 14. huhtikuuta 2014

Illan ratoksi

Astuin kotiovesta sisälle, pienin moikkaa: 'Hei äiti, kato mun takista repesi koko kylki auki!'. Voi jipii... ensin sanoin, etten jaksa nyt aiankaan tänä iltana sitä hoitaa ja huomenna on luento. No vaihdoin kotivaatteet ja katsoin ompelukonetta, siinä oli musta lanka valmiina ja vetäisin sitten sen takin kyljen kasaan. Eihän sillä lapsella muuten olisi ollut takkia koko viikolla, kun keskiviikkonakin mulla on iltavuoro. Aikaa meni ehkä kymmenen minuuttia, mutta kirosanoja raikui. Koska takkikangas.

Pyysin esikoista keittämään iltakahvin ja laittoihan se. Olin ostanut kotimatkalla Aino-uutuusjäätelöä, nougat. Ällömakeaa, tuli suklaaällötys. Virpomispalkoiksi varatut pikkuiset suklaamunat eivät parantaneet suklaaällötystä ja kaipasin salmiakkia. En pidä suklaasta kovin paljoa. Söin sitten metwurstia iltapalaksi. Koska suklaa.

Esikoinen katsoo 'Big bang theory'a, siinä sanottiin, että Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät on ihan pöljä leffa, koska sen lopputulos olisi sama ilman Indyä... ihan tosi kyllä. Koska joka tapauksessa natsit olisivat saaneet Liiton arkin, avanneet sen ja kuolleet. Aikamoinen plotwist :D BBT on yksi meidän perheen suosikkisarjoja. (Koska Sheldon).

Loppuun kuva, jonka löysin juuri äsken. Minähän olen se kummajainen, joka on ekaluokalta lähtien halunnut kirjastontädiksi. Ensimmäisellä luokan tutustumiskäynnillä muistan ajatelleeni, kuinka ihanaa olisi olla töissä kaikkien niiden tarinoiden parissa, joita kirjastossa on. Edelleen olen samaa mieltä, vaikken aina pitäisikään tarinasta.


Vaihdoin sittenkin iltapiisin, oli liian surullista. Joo, ja nyt lopetan. Teen Marjaanan kassipaljastushaasteen huomenna.


EDIT

Yhtäkkiä muistin vielä, että työpaikkasuhde kehui minua. Tai kehui ja kehui.. no.. kutsui minua muodollisesti päteväksi :D Keskustelimme akateemisista loppututkinnoista ja päädyimme tuohon. Jostain ihmeen syystä hän saa minut yleensä flirttaamaan kanssaan. Siinä on kyllä se hyvä puoli, että kumpikin meistä tietää missä mennään :P

Mainio maanantai

Ilmeisesti tämän maanantain 'virallinen' nimi olisi Malkamaanantai, mutta kuulostaa jotensakin pöljältä. Kuten koko Hiljainen viikko. No se siitä.

Aloitin aamuni reippaasti pulahtamalla uima-altaaseen ja uin suht sopivaa vauhtia kilsan puolessa tunnissa. Jossain vaiheessa oikea jalka alkoi vähän varoitella krampin mahdollisuudesta, joten hidastin hiukan tahtia. Ihme kyllä samalla radalla kanssani oli vain yksi uimari, minä olin hänelle varmaankin liian hidas mutta en antanut sen häiritä. Lopuksi matkalla pesuhuoneeseen pulahdin vielä kylmävesialtaan kautta, sekin oli pitkästä aikaa oikein kiva.

Uinnin jälkeen poikkesin ex-työpaikassa, ystävä oli luvannut aamukahvit ja Spooksin 9-kauden. Nyt voin rauhassa taas katsella töllöä iltaisin. Pitää vain kehitellä jokin välineule.

Töissäkin on mennyt ihan kivasti, kitutunnin päästä pääsen pois. Korjasimme työkaverin kanssa nideleimasimenkin näppärinä likkoina (katsoimme käyttöohjeesta neuvoa). Kyllä olemme käteviä!

Luin hyvän artikkelin yhdestä alan nettilehdestä ja se oli minusta niin hieno, että ajattelin linkata sen tähän.
Ensinnäkin artikkelissa kerrotaan eräästä nuoruusaikojeni suosikkikirjailijasta ja lisäksi se on muutenkin ihan asiallinen juttu. Tosin sen verran pitää sanoa, etten ihan allekirjoita kirjoittajan näkemystä romanikerjäläisestä ja viisaudesta. Ei siirtolaisuus tai elämänkokemus välttämättä jalosta ihmistä mitenkään, kuten kirjaviisauskin on pelkkää papukaijamaista kailotusta ellei itse asiasta mitään ymmärrä.

Liityin viikko pari sitten Twitterissä seuraamaan @CrapTaxidermy-nimistä mikroblogia. Elikot ovat aika hulvattomia. Jostain syystä tämä iski tänään ja hihittelen sille edelleen.


Luin viimeisimmän Salien luvun jälleen ja pitihän sitäkin taas korjata. Kohta pääsen kotio, jos jaksan niin jatkan seuraavan luvun kirjoittamista. Aion spoilata sen verran, että jossain vaiheessa tarinaan ilmestyy myös joulupukki. Hän kävi itse kertomassa asiasta minulle jonain yönä viime viikolla. Jos Paimen on suosiollinen, niin hänen SoundCloud-radionsa voisi esittää erään kirjoittamani joulutarinan. *vink*

Tähän pitäisi vissiin keksiä joku piisi.. *pohdiskelee*.. teinipiisi?