perjantai 26. lokakuuta 2018

Viikon varrelta

Tiistai-aamuna kiskoin pienimmän aikaisin aamulla metron ja ratikan avustamaan Allergiasairaalaan prick-testeihin. Koivuallergian vuoksi halusin selvittää myös pähkinä-altistuksen ja hasselpähkinästä tulikin suunnilleen yhtä iso ellei isompikin patti, kuin koivun siitepölystä. Myös manteli ja saksanpähkinä olivat aika muhevat. Nyt vain odottelemme lääkärin soittoa ja jatkotoimenpiteitä asian suhteen.

Pidin tiistaipäivän vapaata töistä, koska oli muutakin menoa iltapäivällä ja mentyämme kotiin ennen puoltapäivää ehdin tehdä sekä kalakeittoa meille kaikille lounaaksi että porkkana-yms-sosekeittoa evääksi töihin koko viikoksi (ja vielä seuraavaksikin). Iltapäivällä kävin pilateksessa ja sitä ennen ostin uuden ohuen villatakin sekä kivan paidan Sokokselta ja pilateksen jälkeen kävin ostamassa Siriukselle uuden raapimapuun, jonka bongasimme nuorimmaisen kanssa jo aiemmin.Keskiviikko olikin ihan normipäivä. Kävin töissä ja tulin ajoissa kotiin ja istuin illan neulomassa Sorjosen seurassa. Posti toi kivan yllätyksen eli Robin kertoi jokin aika sitten twitterissä lähettävänsä postikortin jokaista saamaansa korttia vastaan. Kirjoitin omaan tervehdykseeni kyselyn siitä, vieläkö hän on tyytyväinen villasukkiinsa ja näin hän vastasi :)


Torstaina sitten nuorin oli lähdössä kouluun yhdeksäksi, kun mies jo tuli töistä kotiinpäin huonovointisena. Itse lähdin iltavuoroon vähän aikaisemmin kuin tavallisesti, koska kesken työpaivää oleva pilates sotkee työtunnit. Pääsin töihin, niin mies soitti olevansa 39 asteen kuumeessa. No eipä siinä sen kummempaa, pilateskin peruuntui.
Katja Ketun uuden kirjan alkusanoista, tykkään intiaanien ajatuksenjuoksusta.

Ennen kuin lähdin töistä kotiinpäin, mies soitteli, ettei hakisi minua metrolta, sillä kuume oli jo melkein neljässäkympissä. Kävelin siis kotiin mterolta ja ensitöikseni kysyin, että pitääkö soittaa lanssi hakemaan, mistä mies kieltäytyi ehdottomasti ja otti särkylääkkeen.

 Tänäaamuna mies jäi sitten nukkumaan, kun lähdin kokoukseen, mutta ilmoitteli myöhemmin menevänsä työterveyteen. Olin kokouksessa ja siitä jatkoin Kirjamessuille tapaamaan ystävää. Sitten mies ilmoitteli menevänsä Meilahteen jatkotutkimuksiin, tulehdusarvot olivat jossain 200:n kieppeillä. Messuilin minkä jaksoin, mies oli tutkittavana ja järjesti esikoisen hakemaan auton metroasemalta kotiin (perjantai-ilta..) .

Pasila


Kotimatkalla olin aivan varma, että miehellä on vähintään kasvain vatsassa, koska olen aika hyvä kehittämään kaikenlaisia skenaarioita. Jossain vaiheessa esikoinenkin tuli autonsiirtoon ja siitä hetken päästä mies ilmoitteli tulevansa kotio ihan kokonaisena, vaiva oli suolenpullistuma. Sille ei kuulemma tehdä yhtään mitään, paranee itsekseen.

Että tällaista tänne. Kirjamessuilta en ostanut kuin kaksi (metro)pokkaria ja yhden joululahjakirjan kummipojalle, Herkkumessuilta sen sijaan ostin aivan tajuttoman hyvää herkkujuustoa eli Valion Keisarinnaa.