perjantai 21. marraskuuta 2014

Rasvaletti

Kävin tänään (työ)kaverin ja tyttärensä kanssa Rasvaletti-näyttelyssä Hakasalmen huvilassa. Se oli ihan mielenkiintoinen, oli hauska nähdä vanhoja kuvia Helsingistä. Tosin juuri iltapäivällä alkanut lumisade teki huvilasta suhteellisen vilpoisan ja palelin kuin pieni eläin koko kotimatkan ajan.Tuntuu kuin vieläkin olisi takalisto jäässä. Näyttelyn jälkeen kävimme kaverini kanssa Helsingin parhaassa gluteenittomien leivonnaisten kahvilassa samassa pihapiirissä sijaitsevassa entisessä pehtoorin talossa. Mietiskelin, millaista on ollut asua noissa silloin kauna sitten.. En taitaisi vaihtaa sähkölämmitystä ja -valoja siihen aikaan.

Täytyykin kertoa episodi menomatkalta. Käteni palelevat helposti (varsinkin oikea etusormi erään palovamman seurauksena) ja niinpä istuuduttuani metron penkille aloin puhallella sormiini sillä seurauksella, että parin penkin päässä istuva vanhempi nainen (jonkin vaikutuksen alaisena) huusi minulle: 'Ei sinulla voi vielä sormet olla noin kohmeessa.' Katsoin mummoa jäätävästi ja ilmeisesti sanaton viestini ('Älä v***u mulle ala') välittyi, koska mummo hiljeni mykäksi. Olen jokseenkin kuuluisa jäätävistä katseistani ja oli mukava huomata, että taito pätee lasten ja teinien lisäksi mummoihin.

Keskimmäinen toi kotiin välitodistuksen, jonka lukuaineiden keskiarvo oli ennalta-arvattavasti 9.7. Esikoisella alkaa huomenna toisen jakson koeviikko fysiikan kokeella. Minä yrittelen sitten huomenna kirjoitella jotain opiskeluhommia varmaankin, sillä joulukuu alkaa olla jo ikävän lähellä. Minne tämä kuukausi katosi?

Loppuun tuttavan fb-sivulleen linkkaama piisi. Sopii tähän lumiseen tunnelmaan jotenkin.