sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Viikonloppu vilahti

Hyvä, että ehti edes tajuta viikonloppua olevankaan. Perjantai meni, piti lukea Runousopin perusteita, mutta sen sijaan sain yhden luvun valmiiksi ja sitten tein kaikenlaista muuta. Lauantai meni ensin ruokakaupoissa (tukussa ja Liiterissä) ja sen jälkeen elokuvissa työkaverin kera. Leffan varmaan arvaattekin... *köh* (Voi minua raukkaaaa. Menin sitten ihastumaan hulluun kuninkaaseen.) Tänään olen lukenut sen pahuksen Runousopin, vaikka tiukkaa teki. Onneksi onneksi olen lukenut sen opuksen aiemminkin, joten joitain kohtia vielä muistin.

Elokuvista sen verran, että seuraavaksi haluaisin nähdä ensi viikolla ensi-iltaan tulevan "Dallas buyers club"in (yllättäen?). Tosin uskoisin, että sen ehtii nähdä myöhemminkin kuin ensi viikolla. Lisäksi haluaisn ehtiä näkemään "Winters tale"'n, joka on ikisuosikkini kirjoista, Mark Helprinin kirjoittama aivan ihana maagisen realismin rakkaustarina. Luen kirjan, samoin kuin Tarun, aina muutamien vuosien välein uudelleen ja uudelleen. (Katsoin trailerin; ensin ajattelin, että eieieinoin.. ja nyt itken. Ihana. Pakko nähdä.)

Toivon myös, että Finnkinon ohjelmistoon tulisi jossain välissä 'Only lovers left alive', joka oli jo viime kesänä Cannes'issa (en osaa taivuttaa ranskankielisiä nimiä), vaikka se onkin vampyyritarina. Saattaisin mennä katsomaan "August: Osage county"nkin, joka täällä saa tyhmääkin tyhmemmän nimen "Perhe" (voi elämä). Se on aika amerikkalaisen oloinen, mutta 'Hammaspeikkoa' (=Julia Roberts) lukuunottamatta siinä on monta hienoa näyttelijää, kuten Ewan ja Meryl sekä Benedict.

Hammaspeikoista pääsebkin lopettamaan tämänkertaisen epistolan, sillä huomenaamulla tasan 8 olen pienimmän kera hammashoitolassa. Onneksi siellä on kouluavustaja lapsia vastassa, joten pääsen jatkamaan matkaani uima-altaaseen.


Marillionia loppuun, kannattaa kuunnella suht kovalla äänenvoimakkuudella.