torstai 5. heinäkuuta 2012

Kirja-addiktio

Sen lisäksi, että työskentelen kirjastossa, ostan paljon kirjoja. Tai paljon ja paljon, mutta varmaankin enemmän kuin joku muu.

Toin matkalta vain kymmenkunta kirjaa. Enempää ei mahtunut matkalaukkuihin painorajojen vuoksi. Nytkin piti jo siirrellä kirjoja laukusta toiseen, jotta mahtuivat painorajoihin ilman lisämaksuja. Matkalta ostetut olen jo yhtä lukuunottamatta lukenut. Piti aloittaa kauan hilloamani varakirjat, ne joita luetaan sitten, kun kaikki muut on luettu. Säästökirjat.

Tänään tilasin jo lisää luettavaa Amazonvirran kautta, saanen ne ennen mökkikeikkaa. Yhden kirjan ostin käydessäni paitakaupoilla kahden nuoremman pojan kera. Eilen kävin kirjastossa, sain kaksi kirjaa ja yhden tilasin. Nämä saattavat juuri ja juuri riittää kahdeksi viikoksi mökille. Lisäksi on kesken Pohjois-Amerikan intiaaneista kertova historiantutkimus.

Olisi mukavaa, jos pitäisin e-kirjojen lukulaitteesta. Valitettavasti en pidä. Siinä on liian pieni ruutu ja lisäksi haluan pitää kirjaa kädessäni. Kuten eräs luennoitsija sanoi: 'kirja on ylivoimainen käyttöliittymä.'