sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Joulun alla

Nyt alkaa jo hiukan tuntua lomalta, vaikka jo perjantaina olin virallisella vapaalla ja sitä jatkuu aina ensi vuoden toiseen päivään asti.

Oli melkoinen viikko töissä ja muutenkin. Ensin maanantaina ilmoitettiin, että talossa saa olla vain välillä 7-16, josta tietysti alkoi melkoinen kalabaliikki. Lopulta hurjan säätämisen jälkeen päätettiin, että työparini päivystää klo 18 asti ja huolehtii talon kiinnilaitosta silloin. (Hän asuu kirjaimellisesti naapuritalossa.) Työpaikan kaksi joulukuustakin saapuivat nyt, kun niitä ei oikeastaan enää tarvita. Tosin perjantaina oli kai naapurikoulun perinteiset juhlat meillä, kuten aiemminkin.

Maanantaina kävin toisen kerran kiropraktikolla rusautettavana ja oli aika metkaa jälleen. Seuraavan kerran menen tammikuussa. Kotimatkana varrella kävin Hakaniemen hallin väistötiloissa ja juttelin hetken erään astiaihmisen kanssa vanhasta Arabiasta ja Iittalasta ja huomasin, että eräät isommat kupit oli hinnoiteltu 75€/kpl, joten jos uhkaa vararikko niin voin viedä meidän kupit sinne. Hyvä tietää sekin.

Tiistaina olin töissä ihan aamusta iltaan ja keskiviikkona suoritin isoimman osan joululahjoista ja menin kahden ystävän kanssa Vanhan joulumarkkinoille. Ostin korvikset ja työparille pienen joululahjan, jolle toivon tulevan käyttöä. Kävimme myös kahvilla ja vaihdoimme joululahjat ystävien kanssa. Vanhan Ylioppilastalon yläkerrassa repesin pahasti, kun näin seinällä Väinämöisen soittavan kannelta, iski paha Fingerpori-muisto, jonka onnistuin tartuttamaan sekä ystäviini että viereiseen myyjään :D
  

Torstaina kävimme työ'tiimin' kanssa joulu-kakkukahveilla lähikahvilassa ja tapasimmekin vielä muutaman muun työkaverin sieltä, joten istuimme samaan seuraan ja meillä oli oikein rattoisaa. Olin luvannut käydä töiden jälkeen vielä Itiksessä tapaamassa Mareettaa ja suoritin sitä ennen loput lahjaostokset. Ex-työpaikassa olikin sitten aiemman pomon eläkekahvien jämät, joten sain kakkua vielä sielläkin ja tapasin mm. sivarini, joka on nykyään Myllikän kirjastossa hommissa.

Mareetta heitti minut kotiin tehtyämme pienen suklaa-etsintäkierroksen parissa Prismassa, joista kys. suklaata ei tietystikään löytynyt ja illan ratoksi leivoin vielä luumu-kuivakakun. Illempana meilel tuli vielä keskimmäinen tyttöystävä yökylään, koska koulun juhla oli vasta joskus yhden aikaan.

Rajiksen kuuluisa joulukuusi

Perjantain aloitinkin sitten tämän perheen viimeisiin alakoulun joulujuhliin osallistumalla ihan helkkarin aikaisin. Kotiuduin hyvän aikaa ennen pienintä ja join aamukahvit nro.2 ja aloitin joulusiivouksen imuroimalla ja pesemällä lattiat. Nuoripari lähti lukion juhliin puolenpäivän maissa ja veljeni Kimmo tuli kahville ja tuomaan nuorimmaisen joululahjan. Kimmo tapasi nyt ensimmäisen kerran Julian melkein ovenraossa ja kuulemma Julian kommentti oli ollut vain, että Kimmo puhuu paljon. Heh :D

Siivouksen jälkeen tein makaroonilaatikkoa, sillä esikoisen kummitäti oli tulossa kylään oman poikansa kanssa, joak on siis meidän kummipoika. Olen varmaankin aivan kamalan vanha ja keski-äkäinen, mutta edelleenkin lapsi on huonotapainen ja siksikin oli varsin mukavaa, kun he lähtivät jo hyvissä ajoin kotiin seuraavan aamun jalkapallokisojen vuoksi.


Eilen keskimmäinen kävi vielä koulunsa kanssa kirkossa ja olikin lähtenyt niin hiljaa ja omia aikojaan, etten herännyt ollenkaan. Nuorimmainen kävi elokuvissa ystävänsä kanssa katsomassa 'Aquaman'in uudessa Imaxissa ja me miehen kanssa saatoimme heidät sinne ja kävimme samalla hoitamassa mm. joulukukka-asioita.
Aamunkajo
Tänään olen koristellut pipareita nuorimmaisen kanssa ja mies teki keskimmäisen kanssa perunamuusia sekä karjalanpiirakoita että perunalooraa varten. Esikoinen on tulossa tänä iltana joulunviettoon tänne ja on ainakin huomisen, ehkä vielä joulupäivään asti täällä.


Jotain outoa on tekeillä Siriuksen mielestä.
Eilen kissa nukkui vaatehuoneen lattailla olevan kuusimaton päällä. Saa nähdä, kuinka monesti saan sen tänä jouluna kaivaa kuusesta :P