maanantai 10. marraskuuta 2014

Tervehdys

Käväisimme länsinaapurissa katsomassa, näkyykö sukellusveneitä, mutta eipä osunut yhtään silmään. Sen sijaan poikkesimme Tekniska Museetissa katsomassa Digital revolution-näyttelyn, joka oli ihan kiva katsaus tietotekniikan historiaan. Tekniskan jälkeen kävimme pienoismallikaupassa (poikien toiveesta) ja SciFi-bokhandelnissa minun toiveestani. Ilman sitä on Tukholman reissu yhtä tyhjän kanssa. Sainkin sieltä mukaani hinkumani Hobitin DoS-leffan EE:n ja ensi vuoden seinäkalenterin sekä yhden kirjan, jota en tiennyt tarvitsevani. Oli vain niin kamala päänsärky, etten oikein jaksanut sen enempää katsella hyllyjä tällä kertaa.

Tänään töissä meidän kerroksesta olivat kattovalot pois. Siis rikkipois. Meiltä, pääpomolta ja toimistosta sekä opehuoneesta. Oli pakko laittaa kirjaston ovi kiinni puoli kuuden maissa, kun ei asiakkaita pystynyt ottamaan sisälle siinä pelossa, että joku mummo taittaa koipensa pimeydessä. Pääsin siten hiukan aiemmin töistä, mutta kotimatkalla hain yhden varauksen toisesta kirjastosta, jotta varaaja saa sen heti huomenna. (Tätä kutsutaan asiakaspalveluksi ;) )

Kuva otettu klo 16.

Tämän kuvan lupasin Marjaanalle vastineeksi hurjasta viikinkikuvasta :) Tämä on vanhimman veljeni piirtämä isompien sisarusteni käyttämään koulu-Kalevalaan. Vanhin veljeni on jonkinasteinen taiteilija ollut aina ja aikoinaan kuvitti mm. Hesarin nuorten palstaa ja piirsi jotain sarjakuviakin.

Lemminkäinen?
Nyt kuitenkin taidan kohtapuoliin siirtyä Höyhensaarille. Laivalla oli menomatkalla naapurihytissä aikamoinen meno, mutta paluumatkalla olivatkin sitten hiljaista poikaa. Yksi jätetiin laivayhtiön toimesta Tukholmaan, yksi löysi tytön ja siirtyi tämän matkaseurueeseen ja jäljellejääneet kaksi tunsivat kai itsensä orvoiksi ja olivat siivosti.

Loppuun vielä Ylvis-poikien pikkuveljen mahtava video. Ihana :)