maanantai 13. tammikuuta 2014

Kameleontti

Olin tänään kotona, vatsa päätti pitää hauskaa koko yön enkä kokenut olevani toimintakykyinen. Jäin siis kotiin, osittain myös siksi, etten halua levittää vatsapöpöä työpaikalle. Joka tapauksessa vietin aamupäivän sohvalla katsellen erään tietyn elokuvan jo peräti 11nnen kerran (en ole mitään koskaan katsonut näin monesti) ja ihmettelin, sillä joka kerta löydän siitä jotain uutta.

Pohdiskelin siinä ohimennen näyttelijöiden muuntautumiskykyä. Myöhemmin päivällä raahustin vihdoin tietokoneen ääreen ja kas, rapakon toisella puolen on jaettu Kultaisia maapalloja ansioituneille näyttelijöille. Useimmat eivät kiinnostaneet juurikaan, mutta olihan siellä yksi suosikeistani. Yllättäen olen tutustunut hänen työhönsä ensisijaisesti musiikin kautta ja vasta myöhemmin katsellut hänen elokuviaan (ja yhden teini-tv-sarjan).

Kyseessä on siis (ehkä hieman yllättäen ikäiseni mies) Jared Leto. Hän oikeasti todella on mielestäni ihmis-kameleontti. Hän on useampaan kertaan laihduttanut ja lihottanut itseään eri rooleja varten ja tehnyt joitain muitakin roolien vaatimia juttuja. Nyt hän esittää HIV-positiivista transgender-henkilöä elokuvassa 'Dallas Buyers Club'. (Tässä haastattelu hyvin luotettavasta lähteestä.. HuffingtonPost ei aina ehkä ole ihan paras lähde.)

Halusin laittaa tähän kaksi kuvaa, joista ehkä näette mitä tarkoitan.


Jaredin kiitospuhekuva saamastaan palkinnosta
 
Rayon (Jared) Dallas Buyers Club-elokuvassa
 Täytyy sanoa, että arvostan ihan oikeasti näyttelijöitä muutenkin. On varmasti (tai minulle olisi) rankkaa sukeltaa jonkun muun elämään aina muutamaksi tunniksi per päivä.

Jaredin näenkin Helsingissä jo vähemmän kuin kahden kuukauden kuluttua, kun hänen yhtyeensä tulee konsertoimaan tänne. Kolmas kerta! Voisin laittaa loppuun jonkun Marsin poikien piisin, vaikka niitä onkin tässä blogissa jo tosi monta. Laitankin yhden, mistä tykkäsin tosi paljon...Vatsani aiheuttaman unenpuutteen vuoksi aion mennä tänään aikaisin nukkumaan. Aivot on vieläkin pumpulissa.