perjantai 1. helmikuuta 2019

Liikennevahingossa menehtynyt auto ja muuta juttua

Ihanaa, kun on perjantaivapaa. Vieläpä sellainen perjantai, ettei tarvitse lähteä yhtään minnekään. Siksipä imuroinkin ajankuluksi ja huomasin yllätyksekseni, että jopa pidänkin siitä, kun saan tehdä omaan tahtiin ja ilman painetta Disturbedin seurassa.

Tuo otsikko tulee Hesarin uutisesta Harri Marstion kuolemasta. Hiukan rasittavaa lukea uutisia, joissa on hillittömästi kielioppivirheitä. Nykyään on sentään jo koneellinen oikoluku ja jotkin tekstinkäsittelyohjelmat ymmärtääkseni jopa osaavat kielioppiakin, mutta joo.


Samasta syystä en juurikaan jaksa lukea ip-lehtien uutisia ulkomaiden tapahtumista, koska niissä on usein käännös- ja asiavirheitä. Yksi viime viikkojen sellainen uutinen oli esim. Havaijin vesillä liikkunut valkohai, joka suomalaisten lehtien mukaan oli tullut tervehtimään sukeltajia. Ulkomaisten lähteiden mukaan sukeltajat olivat itse menneet ottamaan kuvia hain viereen. Mitäpä siitä jos hai haukkaisee.

Keskiviikkona kävin ystävän kanssa juhlistamassa hänen syntymäpäiväänsä Cafe Aallossa Akateemisen kirjakaupan yläkerrassa. Oli oikein mukava jutelal pitkästä aikaa ja lopuksi vielä kierrellä hetki kirjakaupassa. Turha varmaan sanoa, mutta olemme molemmat alunperin kirjastolaisia, nykyään hän työskentelee Käräjäoikeuden arkistossa.

 Ainiin. Töissäkin on taas tapahtunut. Kuulemma katto vuotaa jo nyt eikä vasta maaliskuussa ja toinen siivojistamme oli saanut sairaskohtauksen eilen ihan silkan työmäärän vuoksi. Kilpailutetaan tarpeeksi.

Onneksi kohta on Ystävänpäivä.