sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kas

Huomasin juuri, että on aika vilahtanut viime päivityksestä. Viikko oli melkoinen, joten en oikein ehtinyt päivitellä vaikka sitä välillä ajattelinkin.

Tiistaina menin työparin kanssa lounaalle Kuntatalolle ja söimmekin niin, että napa paukkui.  Myöhemmin  kävin töiden jälkeen kahvilla ystäväni Kristiinan kanssa. Olimme sopineet treffit Tuomaksen markkinoille Senaatintorille. Täytyy sanoa, että aika köyhää oli. Onneksi kuusi oli kaunis ja kahvila lähellä.

Keskiviikkona olin töissä ja sen jälkeen ravasin jälleen kaupungilla, kun hain tenttikirjoja. Ensin juoksin Työväenliikkeen kirjastoon, sieltä Kansalliskirjastoon (jossa kirjani ei ollutkaan varattujen hyllyssä) ja sitten käväisin vielä vanhassa työpaikassa hakemassa varaamani cd:t. Löysinpä sieltä muutaman lisääkin samalla reissulla. Illalla pienimmälle nousi kuume.

Torstai alkoi mielenkiintoisesti, sillä Pienimmällä oli yli 38 asteen kuume emmekä kumpikaan miehen kanssa voineet olla pois töistä. Teimme sitten niin, että minä lähdin vähän myöhemmin töihin ja mies poikkesi lounastunnillaan katsomaan potilasta. Työpäivän aikana ehdin myös käydä naapuritalossa lääkärissä ja saada silmätulehduslääkkeet itselleni ja käydä työakverien kanssa kahvilla läheisessä kahvilassa. Lähdin töistä myös hiukan aikaisemmin, kaarsin Kansalliskirjaston kautta hakemassa sen onnettoman tenttikirjan ja menin kotiin. Potilas oli aika raato emmekä siten päässeet koulun joulujuhlaan, ensimmäinen kerta kymmenen vuoden aikana minulle, kun ne kemut jäivät välistä.

Perjantaina pienin alkoi olla kunnossa, mutta minusta tuntui kuin silmät olisivat oikein petranneet ja olin aivan flunssainen. Onneksi ei tarvinnut lähteä mihinkään ja sain opiskeluhommiakin tehtyä eli kirjoitettua sen onnettoman oppimisnäkökulma-raportin ja palautettua sen.

Tänä aamuna heräsin puoli kahdeksan siihen, että esikoinen ei ollut vielä lähtenyt kouluun. Kävin herättämässä hänet ja tuo lähtikin liukkaasti liikkeelle. Onneksi ei myöhästynyt paljoa. Sitten keskimmäinen lähti kouluun kahdeksaksi myös ja pienin meni ysiin, joten hänet heitimme miehen kanssa matkan varrella. Lähdimme samalla hoitamaan loppuostaokset joulun ruokien suhteen eikä siinä onneksi mennytkään kovin kauan. Samalla reissulla ostimme naapurin joulukukan ja olimme kotona hiukan ennen kuin pienin tuli koulusta.


Kirjoittelin yhden toisen opsikeluhomman tänään valmiiksi ja palautin sen. Ajattelin huomenna aloitella vielä viimeisen kirjoitushommelin, jos saisin sen valmiiksi ennen joulua olisi mukava loma edessä. Maanantai on viimeinen työpäivä tälle vuodelle, kunhan siitä selviän niin olen onnesta soikea. (Saattaa olla, että menen töiden jälkeen käymään Keski-Maassa toisen kerran.)


Ainiin, olen myös saanut neulottua kummipojan villatakkia suht mukavasti. Äsken aloitin toisen etukappaleen, mutta en silti tiedä ehtiikö tuo aattoon valmiiksi. Hihat pitäisi vielä väkertää ja niin edelleen. No, onneksi on muita vara-lahjoja jos ei ehdi.