perjantai 21. joulukuuta 2012

Kolme yötä jouluun

Jotenkin olen suht hyvin onnistunut välttämään tuon otsikonnimisen laulelman. Eräänä vuonna ex-työpaikassa eräs työkaveri kertoi soittavansa sen joka joulu pianolla näihin aikoihin, kunnes lapset olivat kasvaneet tarpeeksi isoiksi protestoidakseen. Eivät olleet kuulemma koskaan pitäneet perheen perinteestä, äitiparka :) Tämä tarina nousi taas mieleeni, kun luin Hesarista päivän Fingerporin:

Imuroin tänään talon, jotta olisi ollut siistiä edes maailmanloppuun asti. Se ei sitten toteutunutkaan. Säästin hämähäkitkin imuroinnilta kaiken varalta. Aattona pitänee vielä ottaa pienet valssit imurin kera, mutta muuten saa olla.

Esikoisen todistus oli oikein hyvä ollakseen kasiluokkalaisen todistus. Kymppi tuli mm. ruotsista, jota kuulemma inhoaa yli kaiken, mutta oli siellä pari kasiakin. Mies sanoi, että toivottavasti kukaan pojista ei koskaan näe hänen vanhoja todistuksiaan. Minä olen jo paljastanut olleeni keskinkertainen koulussakin. Isäni sanoi joskus, että jos lukisin yhtä paljon koulukirjoja kuin muita, niin voisin päästä mihin vain. Toistaiseksi olen päässyt juuri sinne, mihin olen itse halunnut sillä keskiverrollakin. Minusta sellaiset täyden kympin oppilaat olivat aina hieman epäilyttäviä, hieman kuin psykopaatit tai narsissit.

Keskimmäinen ei vielä saanut todistusta, se jaetaan meidän alakoulussa aina ennen hiihtolomaa. Sen sijaan hän oli saanut luokanvalvojalta (neekerin)pusun ja laittanut sen takin taskuun... Onneksi möhnä irtosi pesussa. Raukka oli ihan maassa. Muutenkaan ei ollut ihan paras päivä keskimmäisen suhteen, nukkumaan mennessään huomasi kissan yökänneen peiton päälle.

Loppuun yksi mieleiseni piisi, tätä olen kuunnellut tänään paljon. Video on myös erinomaisen hyvä.