tiistai 28. tammikuuta 2020

Tervehdys Lontoosta

Käväisimme ystäväni M:n kanssa teatteriretkellä Lontoossa ja olikin aika hauska retki taas. Lähdimme perjantai-aamuna aikaisin ja palasimme lauantai-iltana myöhään, melkein taisi olla jo sunnuntai.

Matkan päätarkoitus oli mennä katsomaan Richardia Tsehovin 'Vanja-enossa', mikä onnistuikin mainiosti. Itse näytelmä oli hauska ja ajatuksiaherättävä, pääosassa oli Toby Jones ja Richard oli Vanjan ystävä Tohtori Astrov. Professori Serebrjakovia esitti Ciaran Hinds ja oli oikein hyvä hänkin. Teatteri oli vanha ja pienehkö, jyrkät katsomot mutta hyvin kyllä näki. Lavastus oli kiva myös. Tärkein kohtaus näin fanityttö-näkökulmasta oli tietysti juopuneen Astrovin karkaaminen ulos ukkosmyrskyyn paidatta :D No ei, kyllä se oli kokonaisuudessaan oikein hyvä :) Jos joku haluaa lukea arvostelun, niin tässä on yksi (Guardian) ja tässä teatterin sivut.



Näytelmän jälkeen pääsimme suht nopeasti ulos ja takaovelle jonottamaan nimmareita. Ensimmäisenä tuli Jelenaa esittänyt Rosalind Eleazar ulos ja käveli jonottajien ohitse, hän oli hiukan hämmentynyt saamastaan huomiosta, kun me kaikki kiittelimme häntä. Hetken päästä ulos tuli Ciaran Hinds, jolta saimme nimmarin käsiohjelmaan. Hän kulki hitaahkosti jonon päähän ja jutteli mielellään ihmisten kanssa. Sitten tuli Richard ja hänpä aloittikin nimmareiden jakamisen jonon loppupäästä, koska ihan ekana olivat ammattimaiset nimmarien metsästäjät eikä R voi sietää heitä. Annoimme lahjamme (Kissamme Jugoslavia englanninkielisenä ja Fasun suklaakonvehteja) ja saimme nimmarit. Jotkut meitä urheammat pyysivät ja saivat selfietkin Richardin kera. 

Olin jo vessajonossa bongannut yhden Rachel-nimisen englantilaisfanin ja jonotuksen yms jälkeen menimme hänen ja hänen ystävänsä luokse ja mietimme, mitä tekisimme. Päätimme sitten mennä läheiseen PizzaExpressiin syömään ja juttelemaan ja olikin tosi kivaa. Olisimme varmaan jutelleet koko yön, mutta alkoi jo uni painaa pitkän päivän jälkeen ja piti lähteä hotellille.
 



Olimme ehtineet perjantaina shoppailla hieman, kävimme Shepherd's Bushin isossa (siis isossa) Westfield-ostarissa  HMVssä, syömässä ja vähän vaatekaupoilla. Tarkoitus oli ensin mennä syömään ennen teatteria, mutta olimme niin poikki, että ostimme eväitä hotellille ja loikoilimme hetken ennen teatterikeikkaa.
Perjantain löydöt
Sunnuntaina ihanan aamiaisen jälkeen laitoimme laukut kasaan ja jätimme ne hotellille odottamaan, kun kävimme vielä kirjakaupoilla. Kävimme ensin Foylesilla ja oli kova valinta, ettei lähtenyt ihan koko kauppa mukaan. Sitten menimme Forbidden Planetiin, josta löysin pari kirjaa ja käppäillessämme takaisin hotellillepäin löysimme vielä yhden levy- ja leffakaupan sekä Primarkin. Hotellilla respan tyttöä huvitti, kun seisoin M:n laukun päällä, että saimme sen kiinni. Jätimme vielä laukut hetkeksi odottelemaan ja kävimme naapuriravintolassa syömässä ja sitten lähdimme seikkailemaan lentokentälle, jossa olimme juuri sopivasti.

Aamupalaa
Porkkanakakkua Primarkin Insomnia-kahvilassa
Tykkäsin tästä :D
Saalis
Ruokaa TASissa, M:n pihvi ja mun lammaskofta

Hiukan väsytti sunnuntaina ja nyt on kurkku kipeä, mutta ei se mitään. Oli oikein kiva miniloma!

Yritimme pysytellä metrossa hereillä bongaamalla pöllöjä. Ehkä Pöllöäkin kiinnostaisi? :D