perjantai 30. toukokuuta 2014

Juhlan tuntua

Taas yksi lukuvuosi loppuu koululaisilla. Meillä on ykkösluokan, kutosen ja ysin päättäjäiset. Näiden lisäksi kolmet yo-juhlat, kun ystäväpariskuntien esikoiset kirjoittivat ylioppilaiksi. Huhhei. Tänä keväänä jakaannun vain kutosen ja ykkösen luokkiin, mies menee yläkoulun juhliin. Esikoinen halusi yllättäen hankkia puvun, vielä viime kesän rippijuhliin sellainen ei käynyt.

Eilen kävi keskimmäisen kummitäti lainaamassa meiltä kuoharilaseja. Lisäksi leivoin eilen illalla porkkanakakun, tosin ilman päällistä koska ei ollut tuorejuustoa varastossa.

Tänään olen imuroinut kaikki ne järkyttävät villapallerot, jotka imeytyivät sisälle viime viikonloppuna, kävin kaupassa pienimmän kanssa ja tein makaroonilootan. Olen myös leiponut kaksi kuivakakkua tarkoituksena antaa yksi keskimmäisen opelle. Ensimmäinen versio hiukan kärähti pinnasta, joten syömme sen itse. Olen myös tehnyt erilaisia kortteja opettajille, ylioppilaille kirjoitan vain jonkin lauseen lahjakortin kanteen. Ei jaksa muuta.

Viikonloppuna olin aikeissa tehdä Keyn limettipiirasta ihan esikoisen peruskoulun päättämisen kunniaksi. Yleisön pyynnöstä siihen pitäisi tehdä marenkipäällys, mutta taidan tehdä pieniä marenkeja joita kukin voi laittaa oman palasensa päälle.

 Pitäisi varmaankin kohta kellistyä petiin, esikoisen juhlat alkavat kahdeksalta ja alakoulun yhdeksältä. Uaah. Ainiin.. ensimmäiset promokuvat erään henkilön kesän näytelmästä Lontoossa tulivat esille. Aloin jälleen pohtia loppukesälle kulttuurimatkaa suosikkikaupunkiini.