maanantai 3. helmikuuta 2014

Maanantaita

Tuntuu, etten ehdi päivittää. Tai jos pohdin sitä jossain vaiheessa, en ehdi toteuttaa ennen kuin tulee jotain ja unohdan. Nyt siis vuorossa ihan turhaa jorinaa jälleen. Ei minulla mitään asiaa nimittäin ole.

Viikonloppuna katsoin elokuvia pienimmän kera ja itseksenikin. Eilen pienin halusi katsoa pitkästä aikaa 'Mars hyökkää'-elokuvan, joka on taattua Tim Burtonia eli varsin mustaa huumoria. Olemme siis pilanneet tuon viimeisenkin mukulan epäsovinnaisilla kasvatustavoillamme, kuten isoveljensäkin. Itse en oikein enää jaksanut katsoa sitä pätkää kaikkien muiden jälkeen, mutta hyvin tuo tuntui itsekseen viihtyvän hassujen marsilaisten seurassa.

Mitähän muuta.. keskimmäinen oli telttaretkellä muiden partiolaisten kanssa pe-la-välisen yön ja kivaa oli ollut. Lämmintäkin ihan. Väärin kasvatettu on sekin. Niinkuin veljensä.

Huomenna samalla keskimmäisellä on valintakoe. Yritän olla pohtimatta, jos se ei pääsekään sinne mihin haluaa yläasteelle. Mahdollisuudet päästä nimittäin ovat hyvinkin pienet, koska asumme väärässä kaupungissa. Miten lohduttaa lasta, joka on viimeiset kolme-neljä vuotta hinkunut tuonne ja nyt viime tipassa on päätetty, ettei painotteiselle luokalle oteta muun kuntalaisia kuin vasta viimeiseksi. En tiedä. No, kunhan päätös tulee joskus.

Nyt menen nukkumaan. Huolehdin tuotakin jo viime yön. Lisäksi aamullinen uima-allaskeikka tuntuu väsyttävän. Loppuun vuosisadan korvamato, joka iski tänä iltana kotiintullessa.