torstai 13. huhtikuuta 2017

Lomailua

Perillä ollaan, ja ollaan oltukin jo muutama päivä. Matkat (lennot) sujuivat suht hyvin, tosin miehelle osui taas pari jännittävää kokemusta. Ensiksi hänen takanaan istunut henkilö kärsi ilmeisesti matkapahoinvoinnista ja oksensi onnistuen laittamaan kädet suun eteen siten, että oksennus lensi joka suuntaan, mm. miehen päähän ja käytävän toisella puolella istuvan päälle. Mies selvisi tukanpesulla (käsisaippualla..), ja onneksi sillä toisella oli yhtiön viltti päällä. Toinen sattumus samalla (ensimmäisellä) lennolla oli se, että lentoemo läikytti kahvia miehen syliin, onneksi ei polttanut.

Olimme HongKongin kentällä nelisen tuntia, ja löysimme pienimmän kanssa karkkikaupan, josta sai maistiaisia. Lisäksi kävimme purilaisella. Seuraava lento olikin täynnä kiinalaisia ja sellaista sähläämistä en ole nähnyt edes amerikassa ikinä. Muutenkin kiinalaiset ovat todella röyhkeitä ja epäkohteliaita, ja olemmekin tulleet siihen lopputulokseen, että se johtuu heidän paljoudestaan. Hullujen Päivien kyynärää taktiikka on hyvä keino yhteistoiminnassa.

Pääsimme perille pikkutunneilla ja booking.comin virheen vuoksi meillä on nyt kolme huonetta; minä + pienin, mies + keskimmäinen ja esikoinen omassa yksiössään. Minulla ja esikoisella on yhteinen kuisti, mikä on kätevä, ja miehenkin huone on vain yhden huoneen päässä.

Ensimmäisenä päivänä yritimme lähinnä pysytellä hereillä. Kävelimme rantaa pitkin ostarille ja katselimme tuttuja maamerkkejä. Kävimme myös koe-uimassa hotellin uima-altaan, joka onkin yllättävän hyvä ja syvä. Illalla löysimme mahdottoman hyvän ravintolan suht läheltä hotellia, aiomme käydä siellä vielä uudelleen (pitää vakoilla taatelikakun rakennetta..).

Eilen pääsimme jo mereen kastautumaankin ja illalla söimme Johnny Rocket's-hampurilaisravintolassa, johon olemme tykästyneet jenkeissä. Saimme kunnon dinner show'nkin, kun olimme ainoat asiakkaat ja istuimme näyteikkunassa, kun yhtäkkiä tarjoilijat väänsivät nupit kaakkoon ja alkoivat tanssia :D

No, tänään onkin sitten vietetty aikaa piirrettyjä katsellen. Esikoisen vatsa meni sekaisin jo yöllä (onneksi sillä on oma huone), keskimmäisen vatsa on vähän outo ja pienin sai auringonpistoksen, kun olimme päivällä altaalla aika kauan ja hän ui koko ajan. Lisäksi miehen ja keskimmäisen huoneen vessa ei nielaise numero 2:ta, joten käyvät meillä.

Että näin on loma alkanut, ihan mukavasti.