lauantai 19. tammikuuta 2019

Inhokkisanoista ja muista asioista

Tällä viikolla löysin (ikävä kyllä) uuden inhokkisanan. Se on "korvakarkki". Ilmeisesti sillä on tarkoitettu 'silmäkarkin' vastinetta, mutta erittäin epäonnistunut suora käännöshän tuo on. En muutenkaan pidä tällaisista suoraan käännetyistä sanoista, mutat korvakarkki tuo mieleen lähinnä kaamean vaikkukasan.

Muita perheemme inhokkisanoja on mm. rapsakka ja iso käsi. Uhhuh.

Vanha konepaja

Muuten viikko on taas sujahtanut ohi melkein huomaamatta. Torstaiaamuna olin menossa uimaan, mutta huomasin vasta metroasemalla tarkistaa hallin aukioloajat. Niih.. halli aukeaa torstaisin klo 11. Menin sitten töissä suihkuun, kun olin alusvaatteita myöten hikimärkä kahlattuani lumessa kainaloita myöten. (Ainakin melkein.) Sainpahan tehtyä pari tuntia miinuksia pois.

pihaa

Päätin vuodenvaihteessa lukea enemmän ja toistaiseksi olen siihen pystynytkin. Tämä alkuvuoden lukusaldo on 8 kirjaa, ihan hyvä. Mukana on jopa kaksi kauan hyllyssä seissyttä tietokirjaa eli Hararin "Sapiens" sekä Anu Partasen "Pohjoinen teoria kaikesta", molemmat mielenkiintoisia. Sikäli oli kiva lukea nämä peräjälkeen, että asiat korreloivat keskenään aika jännästi.

Luin myös yhden nuortenkirjan, jonka lainasin pienimmälle ja sepä olikin mainio. "Nälkäpeli"n kirjoittajan Suzanne Cooperin "Ylismaan Gregor" aloittaa uuden sarjan ja taidan lukea muutkin. Hyvin kirjoitettua nuorten fantasiaa (*vink* Marjaanalle).

Muuten olen katsellut tv-sarjoja urakalla. Eilen aloitin "Outlander"-sarjan neloskauden, se on aika hyvä. Edelleenkään en pidä päähenkilöistä, sivuhenkilöt ovat mielenkiintoisemmat.

Vierailija pihalla tänäaamuna