lauantai 10. marraskuuta 2012

Messuilla

Kävin ystäväni kanssa Käden taidot-messuilla Pasilassa. Samaan aikaan siellä oli myös Metsä-, Elma ja Lemmikkimessut. Ihmisiä oli kuin pipoa jo kymmeneltä, kun messut avattiin. Tosin ihmisiä oli vielä enemmän muutaman tunnin päästä, voin kertoa ihan empiirisen tutkimuksen pohjalta.

Kiertelimme ja kaartelimme ympäri messuja. Aloitimme päivän nauttimalla englantilaisia cheddar-juustoja, jotka olivatkin todella maukkaita. (Kurvasin ennen kotiinlähtöä sen kojun kautta ulos.) Sitten löysimme erilaisia helmiä, ystäväni harrastaa korujen vääntelemistä, ja samalta kojulta löysin ihanaa silkkilankaa, jota tehdään Intiassa sarikankaiden kudonnasta ylijäävistä silkinpätkistä. Langat kimaltavat kuin korut. Aion tehdä huivin sekä itselleni että ystävälleni.

Kävimme myös lemmikkimessuilla. Näimme siellä frettejä ja koiria sekä marsuja ja joitain kaloja. Muistaakseni. En ihan hirveästi jaksanut keskittyä enää siinä vaiheessa.

Matkallamme takaisin juustokojulle näimme todella upean ja mahtavan metsätyökoneen. Ehdotin ystävälleni, että hän voisi ostaa sen isälleen isänpäivälahjaksi. Nauroimme kuvitellessamme isän ilmettä hänen nähdessään koneen pihamaalla. Hulluilla on halvat huvit.

Kotiin raahauduttuani oli vielä tehtävä pakollinen ruoanhankkimisretki. Koskapa en ollut koskaan käynyt tutustumassa meitä lähimpänä sijaitsevan Rihmakaupan tarjontaan, ryykäsimme sinne muitten sekaan. Nyt on murkinaa viikoksi. Sielläkin oli sikana populaa, se ahdistaa sekä minua että miestä ja kiitimme onneamme, että voimme käydä useimmiten tukussa, jossa käytävät nitisevät tyhjyyttään. Mikä rauha ja autuus.

Riittipä taas varmasti vuodeksi nämä messuilut nyt. Ensin kävin viime kuussa Kirjamessut ja nyt tämä, enempään ei erakkoluonteinen asiakaspalvelija pysty venymään. Kaupan päälle vielä Stockan Pöljät päivät ja jouluostokset.