perjantai 13. maaliskuuta 2015

Perjantaiperjantaaaiii

JEE, vihdoin. Perjantai. Jolla tosin ei ole mitään merkitystä tänä viikonloppuna, koska huomenna on lähiopintopäivä eli pari luentoa.

Eilen kävin töiden jälkeen leffassa työkaverin ja hänen nuoremman tyttärensä kera. Tällä kertaa vuorossa oli "Imitation game". Voin suositella lämpimästi! Sekä Benedict että Keira näyttelivät upeasti roolinsa, mutta itse asia oli myös tärkeä. Kyseessä on kertomus Alan Turing-nimisestä heppulista, joka kehitti nykyisen tietokoneen prototyypin Toisen Maailmansodan aikaan, kun Englanti koetti saada avattua saksalaisten kryptattuja viestejä. Samalla toki sivutaan homojen oikeuksia, mikä tavallaan luo perspektiiviä myös nykyaikaan.

Kotona sain allekirjoittaa pienimmän kahteen matikankokeeseen nimmarin. En olisi päässyt kokeista läpi, sillä menen aina sekaisin sanallisista tehtävistä. Onneksi lapsi sai molemmista 9-. En ymmärtänyt tehtävää, vaikka sekä mies että pienin selittivät ne. 

Tänään kävin Kaisa-opiskelijakirjastossa esittelykierroksella ja onhan se hieno. Esittelyn meille piti kirjastonhoitajasetä, jonka erityisalueena ovat arabian-, heprean-, turkin- ja latviankielisen aineiston luettelointi ja kokoelmatyö. Varsin mielenkiintoinen henkilö.

Kaisa-kirjaston jälkeen juoksin hetken ympäri kaupunkia, kunnes läksin kotiin. Olin ensin aikonut mennä katsomaan "Theory of everything"-elokuvan, mutta en ihan oikeasti jaksanut. Vähän harmittaa, mutta kai sen joskus näkee.

Ostin eräästä pikkukaupasta amerikkalaista valmistaikinasekoitusta ihan testimielessä. Ihan hyviä brownieita tuli, ei ihan tällaisia. (Kuva on cakewrecks.com-sivustolta, kannattaa käydä hakemassa päivän naurut.)Työpaikalla olen ensi viikon alussa pari päivää yksin, sillä se puolikas työkaveri on sairaslomalla kuun loppuun ja toinen pitää pari vapaapäivää, jotka anoi aikaa sitten. Hän oli valmis siirtämään niitä, mutta sanoin pärjääväni, koska hän istuu töissä _aina_ ja ansaitsee nyt tämän lyhyen vapaansa. Minä kyllä pärjään.

Keskiviikkona onkin sitten Perryn Katen keikka, jonne menen lainalapsen kanssa, saman jonka kanssa olin eilen leffassa. Oikein kiva tyttö, mutta täytyy sanoa, että kyllä tytöt aikuistuvat hurjan paljon aikaisemmin kuin pojat. Niin se vain on.

Tästä pääsenkin torstaihin, jolloin olisi viimeinen tentti olettaen, että pääsen läpi. Edellisestä sain ykkösen, onneksi. Siinä oli niin kummalliset kysymykset, että olin jo menossa uusimaan. Onneksi näin päin.

 Ja loppuun hiukan electro swingiä. Lähden tästä nukkumatin seuraan.