lauantai 14. syyskuuta 2013

Lauantai-illaan huumaa

Tervehdys taas. Varsinaista otsikkoa vastaavaa tekstiä täältä lienee turha etsiä, mutta ajattelinpa tuon vetävän lukijoita.

Minun lauantaini on mennyt lukiessa, olen lukenut tänään noin kahdeksan tunnin ajan suomalaisia klassikoita. Päässä vähän surisee, mutta olen saanut luettua sen, mitä aioinkin. Sikäli metkaa, että olen aina ollut suht leväperäinen opiskelija eli edennyt pienimmän mahdollisen vaivan kautta, kunnes aloitin aikuisopinnot Avoimessa pienimmän ollessa vauva. Muutama vuosi tässä välissä taukoa ja tuntuu, että taas on draivi päällä ihan eri tavalla kuin jokin aika sitten. Löysin jopa viehtymyksen lukea Kalevalaa ja muita vanhoja horinoita.

Eilen kävin leffassa pienimmän kera, katsoimme Monsterit Yliopiston uudestaan. Kesälomalla näimme sen drive-in leffassa alkukielellä. Eilisessä näytöksessä minua hiukan harmitti se, että olin ostanut liput etukäteen jo torstai-iltana ja katsonut, että pääsemme keskelle salia. Kun menimme saliin, toisella meidän paikoistamme istui se sama isokokoinen mies, kuin Pirates-elokuvan näytöksessä. Muuten koko rivi oli tyhjä. Koska en jaksanut alkaa rähjätä sanoin hänelle, ettei tarvitse siirtyä ja laitoin pienimmän siihen hänen viereensä ja istuin itse sinne pienimmän toiselle puolen. Ymmärsi tuo sentään näyttää vähän nololta, kun oli selvästi luullut saavansa koko rivin itselleen. Yllättävän paljon oli kyllä katsojia muutenkin, olin luullut meidän olevan ainoat torstain paikkatilanteen mukaisesti.

Saimme jälleen Stockalta mainiota palvelua. Ostimme pienimmän koulurepun viime kuussa Itiksestä ja siihen oli jäänyt joku hälytin, sillä aina kaupoissa alkoivat varashälyttimet huutaa kun pienimmän kera kuljin. Nyt muistin asian Stockan laukkuosastolla ja odoteltuamme hetken pääsimme kassalle, joka oli kovasti pahoillaan asiasta. Hälytin löytyi puolivahingossa, kun se osui hälyttimien poistolaitteeseen ja olimme kaikki kovin tyytyväisiä. Kassaneiti pahoitteli kovasti vielä tapahtunutta ja saimme kaksi kahvilippua talon kahvilaan. säästämme ne ensi kertaa varten. Usein juuri jokin tällainen pieni ele on kaupalle paljon kannattavampi kuin asiakkaan dissaaminen, jota valitettavan paljon tässä maassa harrastetaan.

Nyt menen syömään homejuustoa, ettei tule nälkä yöllä. Loppuun vanhaa kunnon Deep Purplea, yksi heidän parhaistaan :)