perjantai 8. tammikuuta 2016

Hämyilyä

Hämyilimme Hämeenlinnaan työkaverien kanssa VR:n suosiollisella avustuksella. Siitä on todella kauan, kun olen viimeksi mennyt junalla mihinkään pääkaupunkiseudun rajojen ulkopuolelle ja samalla menetin neitsyyteni InterCity-junailussa. Hämmentävää sikäli, että niitäkin on ollut liikenteessä jo parikymmentä vuotta ainakin.

Kaunis vanha hirsirakennus ja työkaveri
 Ensimmäinen etappimme oli Verkatehdas ja se olikin ihan jännittävä paikka, kurkistelimme erilaisten ovien taakse ja yllätimme paikallisia henkilöitä jopa siten, että pääsimme omaamme vastaavaan puljuun tutustumiskäynnille extempore. Oli mielenkiintoista ja mukavia ihmisiä. Lähtiessämme poikkesimme alakerran galleria+taidelainaamossa, jossa oli juuri vaihtunut näyttely ja näimmekin sen ihan ensimmäisinä, sillä avajaiset olisivat olleet vasta tänä iltana.

Toinen etappimme olikin sitten kylän taidemuseo, jossa tutkailimme kaksikin näyttelyä eli Eija-Liisa Ahtilan sekä Mika Taanilan tuotoksia. Taanilan lyhytfilmi 'Suomen sähköisin kunta' oli mm. yksi näyttelyn teoksista. Ahtilan teoksista osa oli minusta ehkä hiukan liian paljon seksiin jne liittyviä, minusta taiteen (myös videotaiteen) tulisi olla jotain muutakin kuin samaa, mitä tulee joka tuutista.
Näkymä taidemuseon eri osien välipihalle
Selviydyttyämme tästä taidepläjäyksestä lähdimme urheasti pakkasen armoille etsimään ruokaa tundralta ja löysimmekin erään aiemman vinkin avulla Ravintola Piparkakkutalo-nimisen paikan kirkon vierestä. Meitä viehätti talon kaukainen yhteys Albert Edelfeltiin ja ruoka oli erinomaista kuten myös palvelu. Syötyämme lähdimme katsomaan, jos pääsisimme vielä kiepahtamaan kirkossa, mutta sen ovet olivatkin kiinni! Kipittelimme sitten kohti bussiasemaa ja koska meillä oli hetki aikaa, käväisimme Wetterhoffin kaupassa. Juu, ostin lankaa ja se on jo puikoilla :)

Vihdoin pääsimme kotiinkin, tällä kertaa bussikyydillä. Kävin vielä kampissakin yhdessä lankaliikkessä, joten varastoissa löytyy taas... huoks. Ylä- ja alapuolella näkymiä bussin ikkunasta.

Huomenna tulee kummipoika äitinsä kera visiitille, joten saatan olla aika väsy illalla. Nyt menen vielä jatkaman neulomista ja Spookseja.