perjantai 15. toukokuuta 2015

Pari päivää

On taas vierähtänyt muutama päivä viime päivityksestä. Keskiviikkona ei ollut mitään ihmeitä töissä ja niiden jälkeen kävin hankkimassa itselleni viileän sään pyöräilyyn sopivia kamoja eli softcell-takin ja housut, joissa on kiristysnyörit lahkeissa. Tähän asti olen pyöräillyt vain lämpinä kesäaamuina, mutta alan kaivata fillarin selkään eikä sää näytä juuri kesäistyvän. Eilenkin tuli rakeita, kun olimme autolla matkalla appiukon kämpille.

Keskiviikkona armyssa kuohui, sillä Richard tekee elokuvan Aku Louhimiehen kanssa. Naispääosassa tulee olemaan Naomie Harris, joka lienee suurimmalle osalle tuttu uusista Bond-leffoista Miss Moneypennynä sekä POTC-leffoista Tia Dalmana. Twiitissään Richard kehui Akun leffoja, joten kaipa minunkin on ne katsottava. En juurikaan katso suomalaisia, koska ne lähinnä masentavat minua enkä jaksa sitä kiroilun määrää kuunnella. (Ehdimme jo muiden suomalaisten kanssa hiukan haaveilla, että ensi-ilta pidettäisiin Helsingissä, mutta en oikein jaksa uskoa... Olisihan se kiva, mutta.)

Niin, Helatorstai sujui suurimmaksi osaksi minulla ja miehellä sekä miehen tädillä appiukon kämpillä. Onneksi miehen täti oli käynyt jo suurimman osan tavaroista läpi, joten meille jäi lähinnä astioiden ja liinavaatteiden läpikäynti sekä valokuvien pakkaus. Meni siinä silti useampi tunti aikaa ja sen jälkeen oli jokseenkin suruisa olo koko loppuillan. Vietyämme miehen tädin takaisin Herttoniemeen ajelimme hanamipuiston ohitse iahn vain varmistaaksemme, että sinne ne kaikki ihmiset metrolta päin virtasivat. En ihan jaksa ymmärtää.. Näimme muutamia animehahmoiksi pukeutuneita henkilöitä myös, se näytti hauskalta.

Miehen vanhemmat joskus 50-luvun lopussa
Tänään nautin vapaapäivästä nuorimman kera, muut olivat koulussa ja töissä. Pesin pari koneellista appiukon pyyhkeitä ja tiskasin astiat, jotka evakuoin meille. Eipä niitä paljoa ole, mutta on nyt jotain. Otin yhdet Arabian kahvikupit ja Kalinka-lasit, joita meillä on jo ennestäänkin. Lisäksi pelastimme miehen äidille kuuluneen kummallisen lasisysteemin, joka on luultavasti 60-luvun suomalaista taidelasia. Ei sillä mitään käyttöä ole, mutta onpahan nyt kirjahyllyssä.

Olen myös neulonut hullun lailla vauvan neuletakkia, joka lähtee lahjaksi Italiaan. Neuloessani olen katsellut jo kahdeksan osaa Fortitude-sarjasta. Aivan mahtava sarja, lisäksi siinä on Stanley Tucci rikospaikkatukijana. 

Vilkaisin myös opiskeluhommia ja viimeiseen kirjoitusjuttuun ei tarvitsekaan kehittää kuin 5-8 sivua tekstiä, joten eiköhän se tästä sekin loppune aika pian. Parityön arvosanat oli annettu ja meidän Keskustakirjastoa koskeva työmme oli saanut kolmosen. Se on enemmän kuin me kumpikaan odotimme :) Lisäksi parin kanssa oli mukava työskennellä, kuten parini sanoi: 'valitsimme hyvän työparin itsellemme' :)

Huomenna onkin sitten uurnan lasku heti aamukymmeneltä, joten aion kohta kellahtaa petiin. Nähdään taas.