maanantai 12. toukokuuta 2014

Huhhuh

Vihdoinkin kotona. Olen kyllä jo lukenut Azkabania ja evästellyt, juonut iltakahvini jne. mutta tulin vielä ilmiintymään tänne hetkeksi.

Ensinnäkin olimme ystäväni kanssa yllättyneitä, kuinka hauska elokuva American Hustle oli. Emme oikeastaan tienneet siitä mitään ennakkoon ja odotimme suht keskinkertaista menoa, mutta se yllättikin positiivisesti. Nyt on käynyt jo ainakin kolmen elokuvan kanssa näin tänä keväänä, alan vallan huolestua. Jos tämä jatkuu, niin tästähän tulee ihan hurja elokuvavuosi.

Tässä illan ratoksi lueskelin hetken nettiHesaria ja kylläpä minä mieleni pahoitin. Rouva ex-kansanedustajan ja plastiikkakirurgi  Sirpa Asko-Seljavaaran sanoista hänen ilmaistessaan mielipiteensä Itävallan parrakkaasta naisesta hän sanoo samaan hengenvetoon näin: "Kohta esitetään kehitysvammaisia tai synnynnäisiä epämuodostumia viihdeohjelmassa."

Miksihän mieleeni yllättäen nousevat natsiSaksan rodunjalostus/puhdistuslausunnot? Muutama viikko sitten eräs erityislapsen äiti tunnusti keskustelupalstalla antaneensa häntä arvostelleelle keski-ikäiselle miehelle tuutin täydeltä, kun tämä oli sanonut invaparkkiin parkkeeraamisesta tälle väsyneelle äidille jotain 'kaunista'. Lapset olivat olleet autossa ja äitihenkilö viemässä ostoskärryjä pois. Toivon todella, että se herrahenkilö muistaa vastaisuudessa kuulemansa.

On minulla toki läheisempiäkin kokemuksia erityislapsista/aikuisista ihan perheeni lähipiiristä, mutta siitä en nyt jaksa sanoa enempää. Voinen vain toivoa, että tällaiset typerät lausunnot hölmöjen ihmisten sanomina lakkaisivat. Tällaisina ne saavat liikaa painoarvoa.