maanantai 29. kesäkuuta 2020

Lähimatkailua

Tänään oli hieman vähemmän kuuma istua autossa (vaikka autossa onkin ilmastointi), joten päätimme lähteä katsomaan Strömforsin ruukkia Ruotsinpyhtäälle. Olemme ehkä kerran käyneet siellä meihen ja esikoisen kanssa, kun esikoinen oli alle vuoden ikäinen ja silloin oli talviaika, joten kaikki oli kiinni.

Olikin ihan mukava retkeilykohde. Kävimme parissa paikallista käsityötä myyvässä pienessä liikkeessä, joista toisesta ostin kierrätyslasisen korun itselleni.

Kirkko oli ikävä kyllä kiinni, joten Shjerfbeckin alttaritaulua pitää käydä katsomassa joku toinen kerta. Kirkon vieressä oli pari jännää kuusta, jotka yritin saada kuvaan mukaan.

Vanhan tallin ylisillä oli useamman taiteilijan taidenäyttely, mikä oli ihan kiva katsella läpi. Muutama taulu oli sellainen, jonka olisin voinut ostaakin jos olisi se lottovoitto osunut kohdalle.

Tallin lähettyvillä oli jättiläis-koronapeli, jota mies ja nuorimmainen kokeilivat. Se oli aika raskas pelattava, mutta ihan hauska.

Sen jälkeen kävimme lounaalla Ruukinmyllyssä, kiva pieni paikka ja mukava henkilökunta, ruokakin oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Sen jälkeen olikin mukava istahtaa autoon ja ajella kotiinpäin. Matkan varrella kävimme Fazerin tehtaanmyymälässä juuri ennen kotiin kääntymistä. Saaliista en sano mitään..








Bonuskuva Siriuksesta hankkimassa eilen elävää ravintoa lounaaksi.


Loppuun vielä hauska biisi Yellolta. Joku saattaa muistaa sedät 80-luvulta.