perjantai 20. joulukuuta 2013

Sana viikon lopulla

Näköjään edelline päivitys oli jo maanantaina. Olin aika varma, että olin päivtellyt keskiviikkona, mutta niin se aika vain rientää kun on mukavaa.

Työviikko hujahti ohitse. Tiistaina kävimme tyhy-ryhmän kera työlounaalla, näin naapuripöydässä metropoliitta Ambrosiuksenkin ja oli mukavan rauhallista, ruokakin oli hyvää (ainut joululounas ennen joulua). Tiistai-iltana kävin ystävän kanssa Keski-Maassa... Keskiviikkona istuin töissä palelemassa iltakuuteen asti, että sain hommat valmiiksi ensi vuotta varten. Niinpä torstai-aamuna olikin mukava leimata itsensä sisään, kun leimauslaite vilkutteli +32ta tuntia. Päivän kuluessa juttelin paljon ihmisten kanssa, näin ihmisten halaavan toisiaan kadulla ja oli melko jouluinen tunnelma. Kävin myös kahvilla kollegan, runoilijan, biologin ja videotaiturin kanssa ja meillä oli oikein rattoisaa.

Eilen illalla vietimme myös koulun joulujuhlaa, joka sekin sujui hauskasti. Vaihdoin muutaman sanan pienimmän uuden luokanvalvojan kanssa, hän sanoi pitävänsä melkoista kuria ja sanoin, että se on oikein. Hän on oikeasti ihana ja juuri sellainen, jonka tiedän sopivan pienimmälle erittäin hyvin opettajaksi.

"Pienen pieni kiiltomato yössä
kantaa tuikkulyhtyään.
Himmenee, tummenee,
kiiltomato hiljaa hyräilee."
   
Juhlassa oli sekä tontut että jouluevankeliumi ja myös Tiernapojat. Erityisesti ilahduin tomeran Marian toimista, hän pisti levottoman Joosefin aisoihin pienellä töytäisyllä ja komensi enkeleitä, kun nämä olivat hitaita :D Tuon koulun jouluevankeliumit ovat aina ilahduttavia (tosin 'repeilevää enkeliä' voittanutta ei ole).

Tänään kävin pienimmän kanssa elokuvissa koulun päättymisen kunniaksi. Katsoimme Disneyn joulu-uutuuden 'Frozen', joka oli oikein kiva. Suosittelen ihan siksi, että siinä on todella leikitelty lumen ja veden kuvaamisella. Myös elokuvaa edeltävä lyhytfilmi oli ihana :D 

Esiokoisen TET-harjoittelu loppui erinomaisen kiittävin arvosanoin, työtodistus pitänee ehkä kehystää.

Nyt sanon hyvää yötä. Huomenna jatkan kummipojan villahaalarin kokoamisella ja resorien neulomisella ja vetoketjun kiinnittämisellä, eiköhän se aatoksi valmistu. Loppuun vielä minulle uusi suomalaistuttavuus, johon törmäsin eräässä ulkomaankielisessä julkaisussa. Nährään!