perjantai 5. syyskuuta 2014

Perjantaiperjantaaaaiiiiii

Joo. Aina sen kuulee Njassan äänellä laulettuna. Vaikka kuinka yrittäisi jotain muuta. Näin sitä leimautuu tietyn aikakauden radiokuuntelijaksi. Tosin enää en kuuntelekaan radiota kuin äärimmäisessä hätätilanteessa.

Tänään menimme pienimmän kera elokuviin tarkoituksena katsoa 'Minisankarit' (Minuscule) ja alku menikin ihan hyvin. Ehdimme elokuviin, pienimmän ope päästi hänet koulusta 5 minuuttia etuajassa ollen todella ihana, saimme popcornit ja lunastin yhdet toisetkin liput ja menimme saliin. Noin puoli tuntia pyörittyään leffa katkesi.. ihmettelimme siellä pimeässä, kaikki viisi katsojaa (3 aikuista + 2 lasta) ja juuri kun aioin mennä sanomaan asiasta se käynnistyi uudelleen ja henkilökuntaan kuuluva mies kysyi kauanko ehdimme katsella piemää kangasta ja laittoi pätkän oikeaan kohtaan. No jonkin ajan kuluttua meni taas pimeäski, ehkä 15 sekuntia ja sitten taas jonkin ajan päästä, jonka jälkeen valot syytyivät ja eräs naishenkilö toi meille vapaaliput ja suklaapatukoita valitellen, että projektorin lamppu oli kuollut. Ihme kyllä emme kukaan saanet kohtausta ja lähdimme hieman ihmeissämme ulos.

Jatkoimme matkaa pienimmän kanssa Ateneumiin ja jonotimme ehkä 15 minuuttia Tove Jansson-näyttelyyn. Se oli erityisesti minulle tärkeä, mutta pieninkin piti kuvista. Meillä nimittäin pojat eivät ole koskaan olleet Muumi-faneja, minä enemmänkin. Näyttely oli hieno, mutta aivan liian täynnä ihmisiä. Nyt olimme kuitenkin aika hyvissä ajoin, en viitsi edes kuvitella sunnuntain jonoja, kun näyttely on viimeistä päivää auki.

Kuvahaasteen 4s päivä 'Ylösalaisin'. Kuvassa on puu, mutta hiukan nurinniskoin.

Sitten menimme Stockalle katsomaan pienimmälle uutta takkia, joka kestää myös vettä. Vanha takki kun on kutistunut, siis jäänyt pieneksi. Löysimmekin oivallisen kivan takin ja maksettuani sen menimme syömään siihen Heseen, jossa pienin katkaisi kätensä pari vuotta sitten. Jonkin ajan päästä ystäväni Kristiina saapui kahviseuraksi. Pienin riekkui Hesen kiipeily-yms systeemissä ja me juttelimme, annoin Kristiinalle myös hänen British Museumista tilaamansa tavarat (postikulut olisivat olleet tuskalliset).

Vihdoin juoruiltuamme tarpeeksi erkanimme. Mies tuli meitä vastaan, sillä kaupassa piti käydä taas. Huomenna pienimmällä on koulupäivä ja esikoinen mennee metsään, joten aion syventyä luetteloinnin ihmeelliseen maailmaan. Tentti on parin viikon päästä.

Alla uusin Simon's cat. Hämähäkki on ihan paras :D