torstai 19. maaliskuuta 2020

Keväisiä kävelyretkiä

Olen ollut parempivointinen tällä viikolla ja jaksanut tehdä parikin pitempää kävelyretkeä lähiympäristöön.

Maanantaina kävin Jakomäen hiekkakuopilla. Vaikka olen asunut niiden läheisyydessä yli 30 vuotta, en ole koskaan aiemmin päässyt itse kuopille asti. Joitain vuosia sitten Helsinki ja Vantaa päättivät yhdessä kunnostaa alueen virkistyskäyttöön ja esim. viime kesänä ranta oli tupaten täynnä porukkaa, joten tarpeeseen tulivat. Sinne pääsee oiekastaan vain bussilla tai kävellen/filalroiden, koska muutaman autopaikat ovat yritysten käytössä. Hiekkakuoppia on neljä, joista yksi on varattu koirien uittamiseen. Lisäksi rannalla on nuotiopaikkoja makkaranpaistoa varten.

Käppäilin ensin pari kilometriä kuopille ja siitä sitten Slåttmossenin luonnonsuojelualueen läpi Fasun taakse, josta pääsin kätevästi kotiin. Yhteensä noin tunnin ulkoilu puita halaillen.








Tänään tein kävelylenkin Länsimäen vallituksille eli ensimmäistä maailmansotaa varten rakennettuja vallituksia, joiat ei sitten tarvittukaan Suomen puolustamiseen. Täällä lisää asiasta, jos kiinnostaa. Kiva oli kävellä yli tunnin lenkki kivassa kevätsäässä, joka onneksi pilvistyi vasta päästyäni kotiin.

Tämä on melkein naapurissa, poikien koulumatkan varrella



Länsimäen muraaleja

Tämä näkyy nuorimmaisen koululle hyvin