maanantai 6. toukokuuta 2019

Hammaslankavekotin

Tiedättehän ne sellaiset hammaslankavekottimet, joissa on valmiina lanka kahden 'piikin' välissä? Sellainen lojui kadulla aamupäivällä, kun kävelin metrolle. Ihmettelin itsekseni, onko joku ehkä langannut hampaitaan siinä kävellessään tai ehkä hän on etsinyt kassistaan/kosmetiikkapussista jotain ja vekotin on tippunut maahan. Mielenkiintoisia asioita näkee kadulla.

Kävin perjantaina pienimmän ja ystäväni kanssa katsomassa "Tolkien"-elokuvan, pidimme siitä kaikki. Se oli kauniisti kuvattu ja jos rakastaa kieltä, niin sanoisin sen olevan ehdoton katsottava.
Katsoin viikonloppuna myös Netflixin "Yksisarviskauppa"-elokuvan, joka oli aika hauska, vaikkakin hidas.


Lauantaina kävimme myös keskimmäisen koululla katsomassa "Hairspray"-musikaalin, joka oli taas todella hyvin toteutettu ja erinomaisen hauska. Jopa pienin tykkäsi, vaikka vähän väkipakolla patistimme hänet mukaan.

Lisäksi olen katsonut loppuun Ylen Areenasta "Invisible heroes"-sarjan, joka oli mielenkiintoinen. Pidin sekä suomalaisnäyttelijöistä että chileläisistä ja Mikael Persbrandt tietysti tuo oman ammattilaisuutensa myös mukanaan.

Eilen teimme miehen kanssa pienen hautausmaakierroksen eli kävimme Honkiksella ja Malmilla katsomassa, miltä näyttää. Veimme muutamia kevätkaihon pätkiä Honkanummelle, en ole vielä päättänyt haluanko laittaa isän haudalle Malmille vielä jotain, vaikka luovumme siitä vuodenvaihteessa. Voisihan siihen pari orvokkia lykätä.


Tulimme kotiin keskimmäisen kanssa yhtäaikaa ja lähdimme vielä rundille puutarhakauppaan. Sain uuden New Dawn-ruusun <3 ja kukkapenkkiin perennoja ja keskimmäinen sai tomaatin ja kurkun taimet, joita on himoinnut. Saa nähdä, miten kurkku pärjää; laitamme sen ensin parvekkeelle ja myöhemmin pihalle eteläseinustalle, jossa on ehkä suojaisin kohta.

Leivoin mutakakkua ja mies teki siihen eilen kuorrutuksen. Siitä tuli aika syntisen hyvää.


Huomenna menen kesken työpäivää hammastarkastukseen. Vähän jänskättää nähdä hammaslääkärini <3 IIH.