keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Hyvät ja huonot

Hyviä asioita on tapahtunut eilen ja tänään. Eilen oli ensinnäkin pitkästä aikaa tiistai, jolloin pääsin kotiin heti töiden jälkeen. Lisäksi keskimmäinen oli lähi-yläasteen tutustumispäivässä ja ilmeisesti oli ihan ookoo-tapahtuma. Illalla mies meni samaan paikkaan vahnempainiltaan ja tuli kotiin naama loistaen. Hän oli puhunut opon kanssa keskimmäisen hinkumisesta luma-luokalle esikoisen kouluun ja opo oli etsinyt kemianopettajan, joka aikoo ensi syksynä perustaa painotteisin luokan tähän kouluun. Keskimmäinen saattaa siis sittenkin päästä ns. painotteiseen opetukseen ja lähemmäs, kuin kuvittelimme. Poika on todella tyytyväinen ja me myös, tietysti.

Hyviä asioita tänään oli mm. se, että pienimmän opelta tuli viesti hyvästä käytöksestä. Voitte uskoa, että se lämmitti sydäntä. Viime syksyn jälkeen nimittäin pelkään edelleen avata vain pienintä koskevia wilmaviestejä, kun ne olivat aina niin negatiivisia. Nykyään odotan aina hetken, jos tulee pienintä koskeva wilmaviesti, haluan nähdä jos samaan aikaan kilahtaa keskimmäisen wilmasta viesti niin tiedän asian koskevan koko koulua.

Tänään myös nauroimme työkavereiden kanssa vedet silmissä akateemisille nimikkeille. Juu, meillä on halvat huvit :D Kyse oli erään farmakologian tohtorin lyhenteestä, eli Fat. Mietimme, kuinka olisi naurettavan kamalaa aina tulla kutsutuksi läskiksi, kunnes joku sanoi että ajatelkaapa sitä aikaa, kun hän oli vasta kandi ja lyhenne oli FaK.  Niin.. me ajattelimme ja ulvoimme naurusta. Voi meitä.


Huonot asiat.. eilen ei tapahtunut kai mitään varsinaista ikävää, vaikka olikin tiistai. Sen sijaan tänään sitten esikoinen oli täyttänyt koulussa Yhteishaku-lomaketta netissä ja viimeisellä sivulla systeemi sanoi, ettei saanut yhteyttä serveriin. Lomake on täytettävä kerran eikä sitä pääse enää muokkamaan... Niinpä niin. Perjantaina on viimeinen hakupäivä, joten minä joutunen huomenna soittelemaan opetusvirastoon tai jonnekin ja selvittämään tätä asiaa. Perskutarallaa, sanon minä.

Loppuun video, joka taisi tappaa juutuupin tänään pariksi tunniksi. Benin hyvä ystävä oli pyytänyt tätä ottamaan 'selfien' U2:n kanssa, näin Ben hoiti asian mallikkaasti.


EDIT Esikoisen hakemus oli mennyt läpi, saimme varmistusviestin. Huh.