sunnuntai 6. elokuuta 2017

Vessapaperirunoutta osa 3

Olet täydellinen 
kaikkine virheinesi,
aina ja ikuisesti.

**
jätän tämän nyt vain tähän.

Mökkeilyä

Tulimme Lontoosta ja seuraavan päivänä eli lauantaina lähdimme mökille. Tällä kertaa olimme pienimmän kanssa kahden kesken, mikä oli todella outoa. Viime kesänä oli vielä isot pojat sekä kissa mukana. Hiukan suretti.


Kahtena päivänä pääsimme järveen, muuten satoi. Ja satoi. Ja satoi. Toinen päivä näistä kahdesta oli tiistai, jolloin veljeni Kimmo tuli leikkaamaan nurmikot ja pääsimme hänen kanssaan kauppaan. Samana päivänä sain myös viikatteella niitettyä rannasta kaislat, että paremmin pääsee järveen. Jee.


Kimmon lähdettyä pienin sanoi, että olipa rasittava päivä ja niinhän se on. Pidän veljestäni kovasti, mutta hän vie hurjan suuren tilan. Paljon suuremman kuin uskoisi. Pienintä haittaa sama kuin miestä eli se, että veljeni puhuu aina päälle.


Keskiviikosta alkoi vesisade. Poltimme takkaa ja katselimme telkkaria koko vuoden tarpeiksi. Opetin pienimmälle Maijaa ja pelasimme myös rommia, pienin harjoitteli korttien sekoittamista ja käyttöä muutenkin.Torstaina paikallinen ystäväni, johon olen tutustunut keskustelupalstalla, tuli kahville ja meillä oli rattoisaa. Hänkin valitteli säitä ja sanoi, että kyllä pää hajoaa jos tätä on koko syksy. Näin on.


Perjantaina saimme vieraaksi Marjaanan ja nuoremman poikansa, mikä oli tosi mukavaa. Kiitos vain sienistä ;)

Lauantaina vierailulle saapui pikkuserkkuni vauvansa kanssa, oli aivan ihana nähdä. Olen ollut niin huolissani hänen jaksamisestaan, kun pienellä on ollut terveysongelmia ihan jo odotusajasta lähtien. Toistaiseksi kuitenkin näyttää siltä, että odotukset ovat hyvät.

Sain pikkuserkulta äitini vanhoja kirjeitä, jotka hän oli löytänyt äitinsä jäämistöstä. Joitain luin, mutta en tiedä jaksanko/viitsinkö lukea enempää. En välttämättä halua törmätä äitini henkilökohtaisiin asioihin, joita hän on luottamuksellisesti kertonut serkulleen. Perheemme ei ollut kaikkein auvoisin, mm. uusperhekuvioista johtuen.
Lauantaina illalla mies haki meidät kotiin, koska emme todellakaan jaksaneet enää mökillä katsella sadetta. Kävimme kotimatkalla syömässä Hartolan Jari-Pekassa, jossa olikin oikeasti yllättävän hyvä ruoka.


******

Loppukevennys:

Tiistai-aamuna käytyäni saunalla suihkussa huomasin kuivateltuani, etten ollut ottanut dödöä mukaan talolta. Onneksi saunakamarissa olevassa pienessä korissa oli joku roll-on, jota sitten pistin kainaloihin vain huomatakseni jälkikäteen, että se olikin hyttysmyrkkyä :D

Londonium

Ajattelin ensin kirjoittaa vain yhden päivittelyn, johon olisin kertonut sekä Lontoon että mökkireissun kuulumiset, mutta totesin helpommaksi kirjoitella kaksi.

Lähdimme siis Lontooseen työ-ystäväni Heidin ja pienimmän kanssa tsekkaamaan, miten Heidin tytär Mira on sinne asettunut. Mira lähti kesäkuun alussa muusiikkiuraa luomaan ja ainakin tähän asti on mennyt hyvin. Hän ja kaksi ystäväänsä vuokrasivat asunnon Hackneyn kaupunginosasta Iggy Poppin basistin suosituksesta, paikka on luonteeltaan kuin Kallio täällä eli täynnä hipstereitä ja vegaaniravintoloita :) Oikeasti hyvin mukavan tuntuinen kylä.

Tiistai-aamuna muutaman kommervenkin jälkeen pääsimme siis Lontooseen ja kolmen junanvaihdon jälkeen olimme perillä Hackneyssa. Miran ja kumppaneiden asunto oli tyypillinen kapeaportaikoinen nelikerroksinen pikkutalo, jossa tietysti nuoret asuivat ylimpänä. Matkalaukku, jossa oli lisää vaatteita yms Miralle, oli hilattava portaissa siten, että Heidi veti etupäästä ja minä työnsin laukkua takapäästä. Voin kertoa, että hiki tuli pintaan. Hengähdystauon jälkeen jätimme reput odottamaan ja lähdimme katsomaan Hackneyta lähemmin.


Iltapäivällä jätimme Miran ja lähdimme etsimään yöpaikkaamme Tate Modernin edestä. Muutaman harha-askeleen jälkeen löysimmekin itsemme oikeasta paikasta ja huokaisimme hetken, kunnes lähdimme etsimään iltapalaa.Iltapalakävelyllä päädyimme Victorian asemalle, jossa ihailimme hetken kauppoja ja joimme kahvit. Pienin huomasi, että pulujen karkoittamiseen tarkoitetuissa piikeissä oli hurjasti pölyä sekä ainakin yksi linnunraato ja höyheniä. Yyh.Muistelin kolmen vuoden takaista teatterireissua ja Richardin tapaamista. IIH.

Seuraavana päivänä ostimme ensi töiksemme liput Matilda-musikaaliin samalle illalle ja sitten seikkailimme Doctor Who Shop'iin Barkingiin. Varsin rattoisa retki ja löysimme melko hyvin perille. Ihmetellessämme Barking Roadin risteyksessä suuntaa, eräs mies kysyi etsimmekö kyseistä kauppaa ja myönnettyämme viittoi meille oikean suunnan. Ilman hänen apuaan olisimme lähteneet juuri päinvastaiseen suuntaan.


Doctor Who-kauppa oli ihana, nörttiyden Pyhä Paikka. DW:n lisäksi sieltä löytyi erilaista StarTrek ja StarWars-kamaa plus muuta.  Ostin itselleni DW/Tardis-mekon, jota voin käyttää WorldConissa, kun pienin haluaa pukeutua 11neksi Tohtoriksi. (Pienin osti fezin tätä tarkoitusta varten ja se herätti hilpeyttä illalla metrossa.)
Lähdimme jatkamaan matkaa kohti Forbidden Planet-kirjakauppaa keskustassa, jossa tapasimme taas Miran. Varmaan aivan turha mainita, mutta olimme siellä tunteja enkä ehtinyt katsoa kuin kirja-osaston läpi, katutason osasto oli täynnä mm. GoT yms. fanikamaa. 

Olimme kirjakaupassa sen verran kauan, että ehdimme juuri sopivasti teatterille. Kipusimme ostoskassiemme kanssa teatterin kakkosparvelle, jossa muut valittivat parven jyrkkyyttä ja minusta oli oikein mukavat näkymät lavalle.Punnan kolikolla sai edessäolevan tuolin selkänojasta irti teatterikiikarit, jotka olivat pienimmän mielestä erinomaiset.


Musikaalin lapsinäyttelijät olivat todella hyviä eikä aikuisissakaan ollut moittimista. Teatterin jälkeen kävimme vielä syömässä varsin hyvän kokoiset tacot ja burritot ja sitten matkasimme metrolla taas majapaikkaan.

Seuraavana päivänä seikkailimme jälleen Hackney'in. Pienin osti ensimmäisenä päivänä löytämästämme kaupasta lisää spinnereitä (ne olivat puolet halvempia kuin keskustassa) ja kävimme myös Miran sekä ystävien suosikki-vegaaniruokapaikassa juomassa pirtelöt. Paikka vaikutti oikein mukavalta ja annokset olivat hyvän kokoiset.


Otimme Miran mukaamme ja lähdimme keskustaan. Kävimme uudelleen Forbidden Planetissa, jossa nyt keskityin katsastamaan yläkerran. Siinäkin meni melkoisesti aikaa. Pienin olisi halunnut Funko-nuken, mutta juuri sitä ei ollut mikä olisi ollut paras.

Ostin pari t-paitaa toisesta kaupasta ja kävimme syömässä HonestBurger-ketjun paikassa. Olikin todella hyvät luomuburgerit.

Sen jälkeen Heidi ja Mira lähtivät omille teilleen ja me lähdimme pienimmän kanssa viettämään rauhallista koti-iltaa majapaikkaan. Olin unohtanut Lontoon ruuhka-ajan ihmismassat, mutta selviydyimme. Ostimme iltakahvia varten maukkaat cupcaket Victorian asemalta, vaikka melkein piti tapella päästäksemme kojun luo vastavirtaan.

Heidi tuli illempana, hurjan vesisateen vuoksi hän oli testannut Uber-taksin ja se olikin ollut hauska reissu. Hackneystä meille matka maksoi 11 puntaa ja matkustajia oli tullut kaksi lisää matkan varrella.

Lähtöpäivänä jätimme reput majapaikkaan odottamaan ja lähdimme vielä käymään keskustassa. Kävimme Liberty-tavaratalossa sekä Hamleys'-lelukaupassa.
Niiden jälkeen menimme vielä katsomaan BigBeniä. Siitä kävelimme rantaa pitkin majapaikkaamme hakemaan reput ja syömään vielä Miran kanssa ennen lähtöä lentokentälle.Loppukevennys :D