keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Aatonaattoa

Joulu lähestyy uhkaavasti. Onneksi se ei minua haittaa, sillä hommat on hanskassa ja hanskakin on ihan just siinä, missä pitää.

Tänään olen ollut lomapäivällä, mitä ei ehkä ihan heti uskoisi. Aamulla luin pari tuntia odotellessani teinien ylösnousua ja sitten aloitin kahvinkeittimen etikoimisella, pyykki- ja tiskikoneen käynnistämisellä ja lattianpesulla päiväohjelman. Lattianpesukin sujui rattoisasti Richardin lukemaa äänikirjaa kuunnellessa.

Mies tuli kotiin ja hämäsi lapsukaisia sen verran, että ehdin/sain joululahjat paketoitua. Olin nimittäin varautunut jo suorittamaan  paketoinnin yömyöhällä. Myöhemmin kävimme hakemassa yhden varaamani kirjan kirjastosta, kukkakaupasta haimme naapurien joulukukat ja kurvasimme keskimmäisen kummeille viemään oman kummipoikamme lahjan sinne. Kotona teimme ruoan, jonka jälkeen esikoisen kummitäti käväisi ovella.

Kasasimme piparitalon ja koristelimme kuusipiparit, tein lakritsimantelit ja (minä onneton) lupasin katsoa pienimmän kanssa Matrix-elokuvan. Voi elämä. Ensimmäistä kertaa vuosia sitten yrittäessäni katsoa sitä se jäi kesken ja nyt jaksoin vain siksi, että aloitin samalla uutta sukkaa itselleni. Leffa oli niin surkea, että se oli huvittava. Tietysti yleensäkin ennemmin nauran kuin itken, mutta.. Jotain iloa tuotti Hugo Weaving (Keski-Maan Elrond) sentään pahiksena. Huhhuh.

Mutta. Kinkku on uunissa ja kaikki tosiaan ihan kuten pitääkin. Meillä ei joulusta stressata ja onneksi ei tarvitse edes raahautua minnekään sen viettoon, vaan saamme olla kotona aivan keskenämme.

Loppuun videopätkä, jonka lupasin Paimenelle, mutta unohdin. Ihan vinkkinä vain, että samalla porukalla on muitakin hulvattomia videoita :)