maanantai 19. marraskuuta 2018

Jorinoita

Ajattelin nyt taas kirjoitella jotain kuulumisia. Töissä on niin kylmä, että neuloin tällaiset rannekkeet kahdesta silkkilangasta. Auttavat hiukan käsien särkemiseen.


Piti mennä perjantaina elokuviin nuorimman kanssa, mutta emme sitten viitsineetkään vaan otimme miehen mukaan ja kävimme katsomassa eilen Ensimmäisenä Kuussa, joka oli suht ookoo, mutta pari pientä virhettä toki mahtui mukaan (esim. C-kasetteja ei ollut vielä 1969). Elokuvan jälkeen keskimmäinen tuli keskustaan ja kävimme koko perheen voimin syömässä intialaisessa Indian Tandoor-ravintolassa Kampin nurkilla. Olikin suunnilleen yhtä tulista kuin Balilla, poltteli vielä tänäänkin. Kuulemma miehen intialainen työkaveri on erittäin tykästynyt paikkaan.

Kipot olivat tyhjät siinä vaiheessa, kun muistin alkaa kuvata ruokia.

Perjantaina tosiaan kävin Siriuksen kanssa tarkastuksessa. Onneksi matkaa eläinlääkäriin on noin 500 metriä eikä sen pitemmälti, koska jouduin kantamaan kopan ihan itse. Eläinlääkäri on vanhempi setä, oikein mukava, sanoi että hampaita pitäisi harjata (*köh*). Paluumatkan puolivälissä aloin ihmetellä kumman muhevaa tuoksua, kunnes tajusin kissan päästäneen hätäkakat koppaan. Ilmankos se istui aivan kopan oven vieressä :D Onneksi koko satsi oli mennyt vanhalle fleeceviltille, joten heitin sen sitten pois ja kloorasin koko kopan, kun olimme sisällä. Sirius hiukan murjotti minulle, mutta oli jo illempana leppynyt, kun tulin takaisin kokouksesta.

Sunnuntai-aamun auringossa

Perjantai-iltana leivoin maapähkinävoi-kaurakeksejä. Ne on muuten hyviä, mutta ap. ohjeen tekijä väittää saavansa taikinasta n. 12 kpl ja itse teen aina tuplamäärästä taikinaa noin 16 keksiä. Vissiin jonkinlainen kokoero.

Lisäksi tein RockyRoad-suklaata, se on hyvää mutta aika tuhtia tavaraa. Lisäksi ostin suht pienen kurpitsan, jotta nuorimmainen sai vähän myöhässä tehdä kurpitsalyhdyn, tosin vasta lauantaina :)

Itse tein kurpistasta meille piiraan ja nuorimmainen paahtoi siemenet, niistä tuli hyviä.

Siinäpä se meikäläisen viikonloppu tai loppuviikko. Tänään oli jo uudet kujeet töissä ja asiakkaatkin kivoja, paitsi se yksi mummeli, joka väittää olleensa opettaja. Kyllä sääliksi käy hänen oppilaansa. (Arvelen, että hän muisti viimekertaisesta kun pistin hänelle kovan kovaa vastaan eikä nyt ollut ollenkaan niin pollea.)


Satunnainen kuva ruumishuoneesta ravatessani perjantaina Teollisuuskadulle