maanantai 19. marraskuuta 2018

Jorinoita

Ajattelin nyt taas kirjoitella jotain kuulumisia. Töissä on niin kylmä, että neuloin tällaiset rannekkeet kahdesta silkkilangasta. Auttavat hiukan käsien särkemiseen.


Piti mennä perjantaina elokuviin nuorimman kanssa, mutta emme sitten viitsineetkään vaan otimme miehen mukaan ja kävimme katsomassa eilen Ensimmäisenä Kuussa, joka oli suht ookoo, mutta pari pientä virhettä toki mahtui mukaan (esim. C-kasetteja ei ollut vielä 1969). Elokuvan jälkeen keskimmäinen tuli keskustaan ja kävimme koko perheen voimin syömässä intialaisessa Indian Tandoor-ravintolassa Kampin nurkilla. Olikin suunnilleen yhtä tulista kuin Balilla, poltteli vielä tänäänkin. Kuulemma miehen intialainen työkaveri on erittäin tykästynyt paikkaan.

Kipot olivat tyhjät siinä vaiheessa, kun muistin alkaa kuvata ruokia.

Perjantaina tosiaan kävin Siriuksen kanssa tarkastuksessa. Onneksi matkaa eläinlääkäriin on noin 500 metriä eikä sen pitemmälti, koska jouduin kantamaan kopan ihan itse. Eläinlääkäri on vanhempi setä, oikein mukava, sanoi että hampaita pitäisi harjata (*köh*). Paluumatkan puolivälissä aloin ihmetellä kumman muhevaa tuoksua, kunnes tajusin kissan päästäneen hätäkakat koppaan. Ilmankos se istui aivan kopan oven vieressä :D Onneksi koko satsi oli mennyt vanhalle fleeceviltille, joten heitin sen sitten pois ja kloorasin koko kopan, kun olimme sisällä. Sirius hiukan murjotti minulle, mutta oli jo illempana leppynyt, kun tulin takaisin kokouksesta.

Sunnuntai-aamun auringossa

Perjantai-iltana leivoin maapähkinävoi-kaurakeksejä. Ne on muuten hyviä, mutta ap. ohjeen tekijä väittää saavansa taikinasta n. 12 kpl ja itse teen aina tuplamäärästä taikinaa noin 16 keksiä. Vissiin jonkinlainen kokoero.

Lisäksi tein RockyRoad-suklaata, se on hyvää mutta aika tuhtia tavaraa. Lisäksi ostin suht pienen kurpitsan, jotta nuorimmainen sai vähän myöhässä tehdä kurpitsalyhdyn, tosin vasta lauantaina :)

Itse tein kurpistasta meille piiraan ja nuorimmainen paahtoi siemenet, niistä tuli hyviä.

Siinäpä se meikäläisen viikonloppu tai loppuviikko. Tänään oli jo uudet kujeet töissä ja asiakkaatkin kivoja, paitsi se yksi mummeli, joka väittää olleensa opettaja. Kyllä sääliksi käy hänen oppilaansa. (Arvelen, että hän muisti viimekertaisesta kun pistin hänelle kovan kovaa vastaan eikä nyt ollut ollenkaan niin pollea.)


Satunnainen kuva ruumishuoneesta ravatessani perjantaina Teollisuuskadulle


6 kommenttia:

 1. Mä olen ihmetyksekseni huomannut saman: kun hankalille asiakkaille laittaa kovan kovaa vastaan, niillä saattaa seuraavalla kerralla olla ihan eri ääni kellossa. Vähän niin kuin lasten kasvatuksessa? Ne tarvii rajoja?

  Ei ruumishuoneen kuvia marraskuussa, kiitos ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ilmeisesti. Yksikin yritti mua heti silloin alkuun komentaa, mut näytin sille mistä kana kusee. Ei ole sen jälkeen mulle ryppyillyt.

   :D Kaunis rakennus on se.

   Poista
 2. AAAAAA herkkujen kuvia! Kuolasin noita jo instassa :) mut ei oo enää kolmeakaan viikkoa!

  Tulinen ruoka jäis mulla kyllä syömättä. Kerran oon intialaisessa käyny, sillon oli kyllä hyvää sapuskaa eikä liian tulista. Kastikkeessa oli maapähkinää ja tuorekurkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sulla oli se herkkulakko? :P

   Onhan siellä niitä 'tavallisiakin', me ollaan uskaliaita, miesväki enempi kuin minä.

   Poista
 3. kyllä nää 11 ja 12 vuotiaat kissatkin tekee hätäpaskoja ja pissoja mökkimatkalla, varsinkin Maisa.

  Meillä oli aikoinaan Rekku ja Mosse nimiset persialaispoikakissat. Toinen paskans ja toinen oksensi mökkimatkalla samoilla kohdin, ajoi sitten hiljaa tai kovaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin teki meidän vanhuskin. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun on käyty vauvanhoitohuoneessa pesemässä kissaa ja koppaa mökkireissulla :)

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)