torstai 28. elokuuta 2014

Helei

Täällä ollaan taas. Tosin ei järin reippaina, mutta jotenkin paikalla. meinasin eilen päivitellä, mutta sitten aika vilahti kaikenlaisissa kotihommissa enkä ehtinyt enkä jaksanut enää.

Eilen töissä sisustin työnurkkani. Juliste on herättänyt kiinnostusta :)


Kävin eilen hakemassa Harry Potter-sarjan viidennen osan kotimatkan varrelta ja tapasin erään ihmisen, joka oli töissä siinä kirjastossa, mistä lähdin nykyiseen paikkaan. Hän on jo vanhempi herra, melkein eläkeläinen, lievä asperger tjsp ja yksi kotimaisen kirjallisuuden käveleviä tietopankkeja.Me tulimme aina toimeen ihan hyvin hänen kanssaan, vaikka jotkut valittivat hänen olevan liiankin eksentrinen. Jotenkin tuntui siltä, kuin hänkin olisi ilahtunut tapaamisestamme enemmän kuin kuvittelin.  Kävi hiukan sääliksi häntä. Kysyin, milloin hänen pitäisi jäädä eläkkeelle ja hän sanoi, että yritää saada jonkinlaista sopimusta aikaiseksi, että voisi vastata tietopalvelukysymyksiin kotoaan käsin. Hän on yksinäinen ihminen eikä sekään varmaan ole helppoa.

Tänä aamuna taas kävellessäni metrolle eräs fillaristi tuli takaani menossa samaan suuntaan kuin minä ja huikkasi iloisesti hyvät huomenet. Se oli meidän lähinaapurimme (se kaikkein lähin, talomme takapihalla asuva) eli eräs rouva kaupunginjohtaja. Sattumalta meikäläisen toiseksi ylin pomo kaupungin hierarkiassa. Jep. Näin sitä ollaan välilöissä.

Ai niin, tällainen haaste osui silmään FBssä ja ajattelin koettaa jos saisin sen väännettyä tänne. Voisi olla ihan kivaa vaihtelua. Jos jaksan siis.. pitäisi ensin siivota luurista kaikenlaisia kuvia pois.
Mutta ehkä joo. Nyt taidan lähteä nukkumaan. Huomenna vapaapäivä, joka menee iloisesti siivotessa ja raivatessa, lauantaina meillä on Elojuhlat ja sen lisäksi pitää raahautua luennollekin.

Loppuun ihan random piisi. Jotenkin tuttu.. ehkä.