sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Viikonloppu vilahti

Hyvä, että ehti edes tajuta viikonloppua olevankaan. Perjantai meni, piti lukea Runousopin perusteita, mutta sen sijaan sain yhden luvun valmiiksi ja sitten tein kaikenlaista muuta. Lauantai meni ensin ruokakaupoissa (tukussa ja Liiterissä) ja sen jälkeen elokuvissa työkaverin kera. Leffan varmaan arvaattekin... *köh* (Voi minua raukkaaaa. Menin sitten ihastumaan hulluun kuninkaaseen.) Tänään olen lukenut sen pahuksen Runousopin, vaikka tiukkaa teki. Onneksi onneksi olen lukenut sen opuksen aiemminkin, joten joitain kohtia vielä muistin.

Elokuvista sen verran, että seuraavaksi haluaisin nähdä ensi viikolla ensi-iltaan tulevan "Dallas buyers club"in (yllättäen?). Tosin uskoisin, että sen ehtii nähdä myöhemminkin kuin ensi viikolla. Lisäksi haluaisn ehtiä näkemään "Winters tale"'n, joka on ikisuosikkini kirjoista, Mark Helprinin kirjoittama aivan ihana maagisen realismin rakkaustarina. Luen kirjan, samoin kuin Tarun, aina muutamien vuosien välein uudelleen ja uudelleen. (Katsoin trailerin; ensin ajattelin, että eieieinoin.. ja nyt itken. Ihana. Pakko nähdä.)

Toivon myös, että Finnkinon ohjelmistoon tulisi jossain välissä 'Only lovers left alive', joka oli jo viime kesänä Cannes'issa (en osaa taivuttaa ranskankielisiä nimiä), vaikka se onkin vampyyritarina. Saattaisin mennä katsomaan "August: Osage county"nkin, joka täällä saa tyhmääkin tyhmemmän nimen "Perhe" (voi elämä). Se on aika amerikkalaisen oloinen, mutta 'Hammaspeikkoa' (=Julia Roberts) lukuunottamatta siinä on monta hienoa näyttelijää, kuten Ewan ja Meryl sekä Benedict.

Hammaspeikoista pääsebkin lopettamaan tämänkertaisen epistolan, sillä huomenaamulla tasan 8 olen pienimmän kera hammashoitolassa. Onneksi siellä on kouluavustaja lapsia vastassa, joten pääsen jatkamaan matkaani uima-altaaseen.


Marillionia loppuun, kannattaa kuunnella suht kovalla äänenvoimakkuudella.

6 kommenttia:

 1. No varsin kultturelleissa merkeissä on viikonloppusi mennyt ja mun on pakko arvostaa ihmistä joka pystyy lukemaan jotain vasten tahtoaan tai siis kirjaa/teosta jota ei huvikseen tulisi koskaan lukemaan.

  Tämä "Rutinoita" on siitä hyvä blogi kun täällä pääsee kuulemaan uutuuksista ja sellaisista asioista mistä täällä ei vielä tiedetä mitään. Taidat viettää aika paljon aikaasi (nettiaikaa) ison veden tuolla puolen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän olen kuuluisa siitä, että luen vaikka hampaat irvessä jonkin vihaamani teoksen loppuun. Ei ole monta kirjaa jäänyt meikäläiseltä kesken.

   Seuraan leffauutisia aika tarkkaan, jonkinasteinen harrastus ekin :)

   Poista
 2. Oi Runousopin perusteet... mä osasin sen yhteen aikaan melkein ulkoa - oli pääsykoekirjana Hesan kirjallisuustieteeseen. Koitin vaihtaa pääainetta mutta en onnistunut. Hmm, ehkä mä en muistanutkaan sitä tai sitten en osannut soveltaa.

  Joka tapauksessa nostan sulle hattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin on ollut ikuiset ajat ;) Itse luin sen Yleisen kirjallisuustieteen peruskurssilla muutama vuosi sitten ja sitä ennne juuri noissa mainitsemissasi pääsykokeissa.

   Kiitos kiitos :)

   Poista
 3. Only lovers left alive saadaan sittenkin Suomeen :)
  https://www.facebook.com/Onlyloversleftalivesuomi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huomasinkin sen Episodin uutisissa. Todella hienoa, että se saadaan tänne :)

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)