perjantai 26. lokakuuta 2018

Viikon varrelta

Tiistai-aamuna kiskoin pienimmän aikaisin aamulla metron ja ratikan avustamaan Allergiasairaalaan prick-testeihin. Koivuallergian vuoksi halusin selvittää myös pähkinä-altistuksen ja hasselpähkinästä tulikin suunnilleen yhtä iso ellei isompikin patti, kuin koivun siitepölystä. Myös manteli ja saksanpähkinä olivat aika muhevat. Nyt vain odottelemme lääkärin soittoa ja jatkotoimenpiteitä asian suhteen.

Pidin tiistaipäivän vapaata töistä, koska oli muutakin menoa iltapäivällä ja mentyämme kotiin ennen puoltapäivää ehdin tehdä sekä kalakeittoa meille kaikille lounaaksi että porkkana-yms-sosekeittoa evääksi töihin koko viikoksi (ja vielä seuraavaksikin). Iltapäivällä kävin pilateksessa ja sitä ennen ostin uuden ohuen villatakin sekä kivan paidan Sokokselta ja pilateksen jälkeen kävin ostamassa Siriukselle uuden raapimapuun, jonka bongasimme nuorimmaisen kanssa jo aiemmin.Keskiviikko olikin ihan normipäivä. Kävin töissä ja tulin ajoissa kotiin ja istuin illan neulomassa Sorjosen seurassa. Posti toi kivan yllätyksen eli Robin kertoi jokin aika sitten twitterissä lähettävänsä postikortin jokaista saamaansa korttia vastaan. Kirjoitin omaan tervehdykseeni kyselyn siitä, vieläkö hän on tyytyväinen villasukkiinsa ja näin hän vastasi :)


Torstaina sitten nuorin oli lähdössä kouluun yhdeksäksi, kun mies jo tuli töistä kotiinpäin huonovointisena. Itse lähdin iltavuoroon vähän aikaisemmin kuin tavallisesti, koska kesken työpaivää oleva pilates sotkee työtunnit. Pääsin töihin, niin mies soitti olevansa 39 asteen kuumeessa. No eipä siinä sen kummempaa, pilateskin peruuntui.
Katja Ketun uuden kirjan alkusanoista, tykkään intiaanien ajatuksenjuoksusta.

Ennen kuin lähdin töistä kotiinpäin, mies soitteli, ettei hakisi minua metrolta, sillä kuume oli jo melkein neljässäkympissä. Kävelin siis kotiin mterolta ja ensitöikseni kysyin, että pitääkö soittaa lanssi hakemaan, mistä mies kieltäytyi ehdottomasti ja otti särkylääkkeen.

 Tänäaamuna mies jäi sitten nukkumaan, kun lähdin kokoukseen, mutta ilmoitteli myöhemmin menevänsä työterveyteen. Olin kokouksessa ja siitä jatkoin Kirjamessuille tapaamaan ystävää. Sitten mies ilmoitteli menevänsä Meilahteen jatkotutkimuksiin, tulehdusarvot olivat jossain 200:n kieppeillä. Messuilin minkä jaksoin, mies oli tutkittavana ja järjesti esikoisen hakemaan auton metroasemalta kotiin (perjantai-ilta..) .

Pasila


Kotimatkalla olin aivan varma, että miehellä on vähintään kasvain vatsassa, koska olen aika hyvä kehittämään kaikenlaisia skenaarioita. Jossain vaiheessa esikoinenkin tuli autonsiirtoon ja siitä hetken päästä mies ilmoitteli tulevansa kotio ihan kokonaisena, vaiva oli suolenpullistuma. Sille ei kuulemma tehdä yhtään mitään, paranee itsekseen.

Että tällaista tänne. Kirjamessuilta en ostanut kuin kaksi (metro)pokkaria ja yhden joululahjakirjan kummipojalle, Herkkumessuilta sen sijaan ostin aivan tajuttoman hyvää herkkujuustoa eli Valion Keisarinnaa.


6 kommenttia:

 1. No onpas ollut vaiherikas viikko! Toivottavasti viikonloppu on rauhaisa.

  VastaaPoista
 2. Hui, neljänkymmenen asteen kuumetta aiheuttava vaiva eikä hoideta? Piti googlettaa...
  Sirjus tykkää puustaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se kuume oli jo laskenut sit aika hyvin, kun tuo lähti lääkäriin. Ei sille kuulemma oikein mitään ole järkevää tehdä, elimistö hoitaa itse paremmin. Särkylääkkeitä sai.

   Juu, se tykkää. Kiipeää sitä pitkin ylös ja istuu siinä huipulla :)

   Poista
 3. Pikaista paranemista miehellesi!

  Harmillisia nuo ruoka-aineallergiat. Oma kokemukseni niiden suhteen on sellainen, että saan prick-testistä aivan järkyttävät paukamat. Olen allerginen kaikelle testatulle paitsi mansikalle. Osasta allergeeneja saan oireita ja osasta en. Olen aika sitkeästi altistanut itseäni säännöllisesti osalla allergeeneista esim. keitettynä tai pakastettuna. Ennen jäi salaatit syömättä, jos joku oli ottanut sitä porkkanaraasteottimilla. Nykyään voin vaikka ottaa salaatin jossa on porkkanasuikaleita ja napsia suikaleet pois ja kevyesti höyrytetyt porkkanat voin syödä ongelmitta. Pähkiöissä olen päässyt siihen vaiheeseen, että ainoastaan saksanpähkinä allergisoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onhan tuo jo huomattavasti parempi kuin eilen aamusella :)

   Siedätystä meilläkin varmaan kokeillaan. Pienin pystyy syömään kypsennettynä esmes omenoita ja manteleita, silloin ei tule oireita. Hyvä, että sullakin on toiminut, helpottaahan se elämää.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)