maanantai 18. joulukuuta 2017

Kivan päivän ilta

Maanantai oli aika kiva ollakseen maanantai. Tosin iskihän se sitten loppuviimeksi kuitenkin vasten kasvoja kuin märkä pyyhe, mutta sitä ennen oli ihan jees.

Töissä meillä oli jonkinasteinen dagen efter eli teimme jotakin, mutta intoa ei ihan riittänyt enää. Kai se on tässä vaiheessa vuotta ihan normaaliakin, viimeiset päivät ennen vuodenvaihdetta ja vapaapäiviä.

Lähdin sitten tapaamaan ystäviä eli Vanhan Joulumarkkinoille. Ehdin jopa tehdä pienen kierroksen parissa muussa kohteessa ennen Vanhaa ylioppilastaloa sekä ostaa toiselle ystävälle joululahjankin markkinoilta. Kiersimme markkinoita puolisentoista tuntia, Vanha on yllättävän iso ja sinne mahtuu yllättävän paljon ihmisiä kahteen kerrokseen. Sain ostettua oikeastaan kaiken, mitä olin ajatellutkin. Kävimme myös kahvilla ja sitten jakaannuimme kotimatkalle.


Mies tuli vastaan Mellunmäkeen metrolle ja käynnisti auton, joka sammui. Kokeiltiin uudestaankin, aina sama tulos. Katsottiin kaikki sulakkeet läpi, ei mitään ongelmaa, mutta ei vaan käynnisty. Onneksi auto oli ruudussa eikä kulkuväylällä, joten keräsimme kamat ja lähdimme kävellen kotiin vesisateessa.

Äsken kävi hinausfirman mies hakemassa auton avaimet, he käyvät huomenna noutamassa auton metroasemalta ja tiputtavat sen sitten tuohon meidän pihalle. Tarvitseeko sanoa, ettei ollut kantasuomalainen? Hyvää palvelua tällainen.

Piti mennä huomenna tukkuun hakemaan loppuja ruokatarvikkeita ja illalla koululle joulutapahtumaan. Saa nähdä, jaksanko luistella koululle lääkärikäynnin jälkeen. Mies uhkasi kantaa ruoat kaupasta kotimatkan varrelta.

Mies arvelee, että vika on joko a) helposti korjattavissa halvalla varaosalla tai b) kallis varaosa hankalassa paikassa, jolloin yli 20v vanha Volvo korvataan uudemmalla autolla. Kaipa hän sen huomenna sitten katsoo, kuten tähänkin asti on huoltanut tuon aina.

Seuraavaksi varmaan hajoaa lämminvesivaraaja, ihan siksi, että se on helvetin kallis ja vittumainen vaihdettava.

Pidän huomenna sairaspäivän. En usko nukkuvani kovin hyvin ja lääkäri on keskellä päivää, joten tulisi kamalasti miinustunteja. Saan tulokset perjantaina.

Tänään on surettanut se 13-vuotias espoolaispojan tapaus, jotenkin vaan niin järkyttävää. Pystyn aivan liian hyvin kuvittelemaan äidin tunnot.

12 kommenttia:

 1. Toivotaan nyt kumminkin ettei Volvon korjaus tule kalliiksi, siellä voi olla vaikka vaan startin maajohdossa paljas kohta tai maajohto toisesta päästä irti jolloin auto ei todellakaan starttaa tai sitten solenoidi joka ei sekää ole kallis.

  Vesivaraaja posahtaa veden kovuudesta ja vedessä olevan vesikiven määrästä riippuen keskimäärin kahdeksan vuoden välein, ts. tuo on aika jolloin varaaja kannattaisi vaihtaa koska pohjassa oleva vastus voi hyvinkin olla jopa osittain tämän vesikiven (ihan kuin hiekkaa) peitossa jolloin sähköä kuluu helvetin paljon enemmän. Näitä on meinaten tullut eteen mutta tokihan varaaja voi kestää vaikka kolmekymmentä vuotta.
  Muistan että kun suoritin vesilaitoksen hoitajan pätevyyden vuonna 2000 (samoin jätevedenphdistamon hoitajan pätevyyden) niin Helsingin Veden edustaja sanoi että heillä/heidän alueella vesimittarit vaihdetaan kolmen vuoden välein juuri tämän vesikiven aiheuttaman eroosion ja sitä kauttaa kulumisen takia jolloin mittarit pikkuhiljaa alkavat valehtelemaan ja nimenomaan asiakkaan eduksi.

  *Pyyhkii hikeä otsaltaan ja vaahtoa suupielistä*

  Juu ei ollut tarkoitus ihan näin kommentoida mutta sä saat mut aina innostumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis varaajaan ollaan kerran vaihdettu jotain sähköhommeleita plus siivottu se hiekka. Asuinkaupunki vaihtaa mittarit muutaman vuoden välein. Älä kysy enempää :P

   Poista
 2. Tuon ikäiselle autolle vielä jotain osaa tehdäkin.. . Paska mäihä, murphy iskee eli tulee sieltä vielä jotain (en manaa, tiedostan vain yleisen käytännön). Oudompi Paimen se siten tietää kaikenlaista, kuten 313 ;DD
  Parempaa huomista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi meillä onkin vamha auto, kun sitä pystyy itse huoltamaan. Hyvä auto se on ollut, kuten oli aiempikin Volvo. Loppuun asti pidettiin.

   Poista
 3. Toivotaan halpaa ja helppoa loppua autosaagaan.

  Mullekin tuo Espoo tuli jotenkin lähemmäs kuin yleensä (koitan olla päästämättä näitä liki), tutun lapsen bonuslapsi oli kaveri ja kävi samaa koulua. Saavat kriisiapua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivotaan.

   Voi surku :/

   Poista
  2. Miä on bonuslapsi? Saako niitä s-kaupasta bonuskortilla?

   Poista
  3. Tarkoittaa uusperheessä uuden puolison lapsia aiemmasta liitosta. Hupaisaa ajatella, että mun vanhemmat oli aika nykyaikaisia perustaessaan uusperheen :)

   Poista
 4. Harmi että volvo hajosi, toivottavasti saatte sen viellä kuntoon.
  Jos sun mies osaa volvoa korjata niin kyllä hän nyt yhden lämminvesivaraajan osaa vaihtaa.
  Helppo nakki, itsekin vaihdoin moisen viime vuonna, aikaa kului vaan päivä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaa varmasti, ollaanhan me yhdessä rakennettu koko talo. Se varaaja on vaan niin hankalassa paikassa, se siinä on hankalin ja aikaavievin osuus :)

   Poista
 5. No vian ei tarvi olla iso, jos se on sopivassa paikassa, niin auto ei lähe. Ja vesivaraaja vaihdettu 19 vuoden aikana 2 kertaa, mutta ite ostettu aina markkinoiden halvin. Siitä ekasta, joka varmaan oli tosi vanha, sain sähköiskunkin.

  Vanhan joulumarkkinat kuulostaa tunnelmalliselta ja väentäyteiseltä tapahtumalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, volvo on tunnettu pikkuvioistaan.

   Oli ihan mukavaa kyllä :)

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)