maanantai 4. joulukuuta 2017

Repeilevä leijona

Otsikosta voi päätellä meidän viettäneen iltaa alakoulun Itsenäisyyspäiväjuhlissa. Tällä kertaa Suomen leijona hieman repsahti, mutta ei ollenkaan niin pahasti kuin se enkeli-parka eräänä jouluna. Juhlat olivat oikein kivat, mutta... Heräsi kysymys, miksi kaikki, siis Ihan Kaikki laulut ovat mollissa? Tai no sanotaan, että yksi oli duurissa, sekin oli Raittisen veljesten 'Mun mummoni muni mun mammani'-rallatus. Mutta muuten tosiaankin mollivoittoista oli kovin.

Lopuksi pyydystimme esikoisen entisen luokanvalvojan, joka ehti myös sijaistaa sekä keskimmäisen että pienimmän luokalla, ja vaihdoimme muutaman sanan. Hän on oikein mukava mies, asuu tässä kylillä. Varsinainen kyläkouluhan tuo on muutenkin, pienimmän luokanvalvoja on itse lapsena käynyt tätä ja molemmat rehtorit (ent + nyk) asu(i)vat lähistöllä. On tästä koulusta päässyt sellainenkin suuruus kuin Anna Abreau ulos :)

Tosin nythän nämä olivat viimeiset meidän perheen Itsenäisyysjuhlat, kun koulut yhdistettiin alkaen ensi syksystä, jolloin pienin siirtyy kuudennelle tuohon, mihin olisi muuten mennyt vasta yläasteelle.

Pitikin kertoa vielä siitä eilisestä, kun teimme pienimmän kirja-arvostelun. Se meni oikein hyvin, saimme kirjoitettua koko homman tunnissa yhdessä. Lopulta pienin oli niin tyytyväinen, että hyppeli pitkin kämppää :) Ja kirjakin parani loppua kohti niin, että pienin antoi sille viisi tähteä. Minua hiukan häiritsi  muutamakin asia, niin annoin Goodreadsissa vain kaksi tähteä.

Pidin äsken kyykkäyshetken, sain oltua minuutin kyykyssä (en tiedä näettekö artikkelia). Jotain hyötyä pilateksesta. Kyykyn jälkeen tanssin hetken, mutta sitten naapuri tuli kotiin enkä kehdannut hypellä valaistussa ikkunassa enempää :P Nupit kaakkoon!


6 kommenttia:

 1. Pitkä kiukkuitkusairastelu ohi! loistavaa, in the bible says your body is a temple...live!
  Kivaa kun intoili;D
  Anna on kykyään vaan ABREU mut I see;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tunnustaa, että yhtään AAn biisiä en ole kuullut :P

   Tanssiminen on hauskaa :)

   Poista
 2. Tilaajillehan tuo juttu on, eikä toimi enää se "lentokenttä"-kirjautuminen, minkä joku fb:ssä joskus neuvoi. Mutta joogassa kyykky on normaali siirtymätila makuu- ja pystyasennon välissä, varsin mukava asento minusta. Yllättävää, ettei se ole itsestäänselvä kaikille. Niinkuin ei yhdellä jalalla minuutin ajan seisominenkaan kuulemma, sanoi fysioterapeutti.

  Mie en pääse enää ees joulujuhliin, kun lapset ei oo enää peruskoulussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Itse käytän aina meidän kirjaston tunnuksia, kun kotiin emme ole Hesaria tilanneet varmaan 20 vuoteen enää. En oikein osaa edes lukea paperiversiota enää.

   Poista
 3. Kyykkäys kuulostaa hyvältä vaikken juttua päässytkään lukemaan mutta konstit on monet ja tässä on päivää jäljellä.
  Kyllä niin lämmitti sydäntä tuo pienimmän hyppely ♥
  Ajattele, tuolla ikää on jo varmasti jonkinlaista stressiä koska yhteiskunta vaatii aina enemmän ja enemmän ja sen hyppely oli osoitus sen purkautumisesta mikä kyllä pistää mietiimään että onko tässä enää mitään järkeä.

  Luin aamuyöstä tästä kieltenopetuksesta jota aletaan tarjota jo ensimmäisellä luokalla. Ihan ok juttu noin muuten mutta sitten täytyisi pitää huoli että se opetuspuoli myös on asiansa osaavaa koska tuolla iällä tehdyt virheet (opetuksessa) ovat sellaisia ettei niitä korjata ikinä.

  Seuraavaksi saat luvan videoida sen tanssimises ja laittaa sen tänne koska maailmassa on niin vähän sellaisia asioita mistä tulee vilpittömästi onnelliseksi että se sun tanssahtelusi olisi jotain minkä avulla pärjäisi pitkään!
  Joohan Puskis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai minä videolla? krhm.. ei taida onnistua.

   Kyllä mä uskon, et noilla alakoululaisilla on jo stressiä. Pieninkin sanoi, et hänellä oli varmaan eniten sivuja kirjassa, mutta koska kirja oli hyvä, niin ghomma oli helppo tehdä, kun sen sijaan moni oli tuskaillut lyhyemmän kirjan kanssa viikkoja.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)