maanantai 9. lokakuuta 2017

Sadepäivän ratoksi

Työpäivästä on jäljellä enää parikymmentä minuuttia, joten ehdin juuri päivitellä ennen kotiinlähtöä. Tulinkin töihin jo kymmenen aikoihin aamulla saadakseni kerättyä plussatunteja ensi viikkoa varten. Sitten puolikkaamme soitti sairastuneensa, joten sovin jääväni kahdeksaan asti vaikka sitten joudunkin viimeisen tunnin istumaan siinä tilassa, joka ei ole ihan paras. Mutta jostain on tunteja raavittava.

Yllättävän nopeasti on mennyt työpäivä. Ensin oli lähikirjaston aikakauslehtiä vino pino; he ovat remontissa muutaman kuukauden ja sillä aikaa osa heidän lehdistään tulee meille luettavaksi. Sitten olen jutellut asiakkaiden ja työkavereiden kanssa päivän pääuutisesta eli presidenttiparin yllätysvaalivauvasta. Tai ei kai se niin kovin yllätys ollut, ainakaan heille. Todella ihana uutinen <3

Sopivasti kahvitauon aikaan tuli käymään jyväskyläläinen opiskelukaveri Informaatiotieteen opintojen ajoilta ja meillä oli varsin rattoisa kahvihetki. Hän on täällä Jyväskylän Avoimen tiedon keskuksen asioilla tämän ja huomisen päivän, aika usein näemme jos hän on täällä käymässä.

On metkaa, miten joidenkin ihmisten kanssa viihtyy ja pystyy puhumaan kaikenlaisista asioista, kun taas joidenkin kanssa ei tule millään mitään ulos, ei edes siitä kuuluisast tikusta. Tämänkin ihmisen kanssa tapasimme siten, että Avoin yliopiston verkkokurssin lähipäivässä saavuin hiukan myöhäsäs ja satuin istumaan yhdelle viimeisistä vapaista paikoista eli hänen viereensä ja siitä se lähti. Hiljaista hetkeä ei ole ollut, sillä juttu luistaa :)

Kohtapuoliin siirryn tuonne kosteaan ulkoilmaan, joten nähdään taas. Kurkkua alkaa jo kuristaa ja äsken puhelimessa ääni lähti. Mitäpä tässä ei ihminen tekisi vapaapäiviensä eteen. Alla traileri leffasta, jonka kävimme katsomassa miehen ja esikoisen kanssa. Elton John varasti shown! 

2 kommenttia:

 1. Vauvauutinen oli kyllä päivän paras uutinen!!
  Tiesitkö että suomi on ainoa maa maailmassa jossa on lakisääteiset kahvitauot? oli jossain kahvista kertovassa artikkelissa. Samaten luin jutun suominäyttelijästä joka jätti suvun iät ajat viljellyt maat ja ryhtyi näyttelijäksi, on tuossa kys leffassa roolissa, oliko 28. tärkein rooli, en saa nyt nimeä päähän.
  Lukeminen on niin sivistävää=) Oletko muuten "kutsumus!ammatissa eli bibliofiili? Minä tykkään hifistellä kirjoilla, käyn vakidivarissakin osittain sen syyn takia usein että se tuoksu on niin jees ja toki kauppias on joviaali sekä siellä tarjotaan aina kaffeet.
  Puuhpuuh, puhaltaa hukka sairaudet poies!! itselläkin ollut kuumetta pari päivää joten luettua on tullut ja netflix vinkuu;D
  Mukavaa viikkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se oli pitkään aikaan kaikkein positiivisin uutinen :)

   Tiesin juu, kahvikissa kun olen :P Ja luin siitä näyttelijästä minäkin, hyvin on hänellä mennyt.

   Olenpa hyvinkin kutsumusammatissa. Koulun ekaluokalla kirjaston tutustumispäivänä päätin, että haluan kirjastotädiksi, koska saisin työskennellä kaikkien ihanien tarinoiden parissa. Olen käynyt pari talvea kirjansidonnan kursseillakin, joten osaan korjatakin aineistoa jonkin verran.

   Samoin sinne, koitahan parantua sinäkin!

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)