keskiviikko 30. elokuuta 2017

Kohtaamisia

Eilen kävimme miehen kanssa tutustumassa keskimmäisen kouluun eli Viikin Norssiin. Oikein kuvan tuntuinen ja iso koulu ja mukava henkilökunta (rehtori plus muutama ope). Erityisesti kolmen kerroksen läpi nouseva kirjasto oli hieno :)

Yhteisen alkujutun jälkeen jakauduimme ryhmänohjaajien mukaan luokkiin ja siellä sitten kerroimme kenen vanhempia olemme. Olimme melkein viimeisinä luokassa, joten en juurikaan katsonut muita vanhempia ja siten yllätyinkin, kun huomasin erään äidin olevan entinen lukioaikainen luokkakaverini. Lähtiessämme kiertokäynnille vaihdoimme kuulumisia vaikka emme koskaan kouluaikoina olleet kovin läheisissä väleissä. (Kouluaikaan eräs parhaista ystävistäni oli näiden porukan kanssa enemmän tekemisissä ja minä aina välillä pyörin porukan liepeillä hänen ansiostaan, muutenhan olin yksi kummajaisista.)

Joka tapauksessa oli a) ihan kiva nähdä, mutta b) en edelleenkään keksinyt hänen kanssaan mitään puhuttavaa. Nou hard feelings.

Tänään oli uusien opettajien tervetulotilaisuus töissä ja meidänkin piti mennä esittäytymään, olikin ihan mukavaa. Moikkasin pikaisesti erästä ihmistä, johon ensikerran tutustuin informaatiotieteen peruskurssilla pienintä odottaessani ja olisin mielelläni vaihtanut hänen kanssaan muutaman sanan, mutta hänen oli kiirehdittävä jonnekin. Ehkä näen hänet vielä.

Töistä lähdin pienintä vastaan jousiammuntapaikalle, Pienin oli odotellessaan ehtinyt käydä ostamassa salmiakkia Liiteristä ja metrossa sitten avasi askin Apteekin salmiakkia. Ojensin käteni ja pienin antoi pari ja sitten vastapäätä istuva vanha mies ojensi myös kätensä saadakseen salmiakkia. Katsoin, mitä pienin tekee ja antoihan hän pari karkkia sedällekin, joka ilahtui suuresti. Oli aika mukava hetki ja lisäksi hän kiitti vielä lähtiessäänkin :)

Useimmat ihmiset ovat ihan mukavia.

12 kommenttia:

 1. Mitä on informaatiotiede? Salmiakki on hyvää=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kirjastonhoitajien ja informaatikkojen aineala, tiedon käytön tutkimus.
   http://www.oulu.fi/informaatiotutkimus/

   Salmiakki on :)

   Poista
  2. Mun Sisko on varmaan käynyt jonkun saman koulun kuin sinäkin, kun se on koulutukseltan "kirjastontäti" :D
   Tosin ei oo koskaan ollut kirjastossa töissä, kun meni ja otti brittiläisen miehen ja muutti miehen perässä britteihin ja on sillä tiellä vieläkin. Enkä oikein tiedä mitä tekee tällä hetkellä - aloitti juuri työt äippäloman jälkeen - mutta tyytyväinen on kuitenkin. Jotain esimies-/tiiminvetäjähommia tms.

   Poista
  3. Meitä kirjastolaisia löytyy vaikka mistä :)

   Poista
 2. Täällä toinen kummajainen ilmoittautuu... olen miettinyt, että jos järjestettäisiin yläaste- tai lukioluokan tapaaminen, että a) menisikö ja b) olisikohan mulla edelleenkään heille mitään sanottavaa ja c) miten vaivaannuttavaa se olisi asteikolla yhdestä kymmeneen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on yläasteen ja lukion 55-vuotisjuhlat syyskuun vika, aion mennä koska sinne tulee ihan mukavia ihmisiä. Aion saada painoa alemmas ennen sitä :D (Ja olen huono ihminen, sillä tiistaina hykertelin mielessäni sitä, että tämä ex-luokkakaveri ei ollut enää niin hoikka kuin kouluaikoina :P)

   Poista
 3. Oi että, olispa enemmän näitä "ihan mukavia" ihmisiä jotka spontaanisti ottaa osaa toisten juttuihin (positiivisella tavalla, niitä tyhmien huutelijoita on kyllä tarpeeksi) vaikka ojentamalla käsi karkinjakoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Aina välillä tulee jotain pientä juttelua metrossa samanikäisten tai vanhempien naisten kanssa, varsinkin jos metrossa on jotakin outoa porukkaa tai seisoskellaan jossain, mutta yleensä on hyvin hiljaista vieläkin.

   Poista
  2. Hih... mä oon huomannut, että sitä mukaa kun mä olen kasvanut Aikuiseksi Naiseksi (niin kuin joku mua nimitti), musta on tullut spontaanimpi tarttumaan toisten juttuihin. Niinkuin sen yhden lentokapteeniopiskelijapojan opintoihin kerran junassa...ihan vaan siksi, kun sivusilmällä näin, että sen tehtävät oli tarkistanut Anssi Kukkonen - sama mies, joka oli lentänyt sitä uutta hienoa konetta, jolla olin juuri tullut sen "kirjastontätisiskon" luota Englannista.

   Ja oliko taas tähänkin pakko pistää lusikkansa.... :D :D

   Poista
  3. Joo, näin vanhana sitä uskaltaa olla semmonen, ja oon miettinyt, miten paljon enemmän elämältä olis saanu nuorena irti, kun olis vaan ottanu osaa ja menny mukaan ja lakannut olemasta semmonen hiivatin ujo piimä... mutta eipä se ollu omassa vallassa.

   Poista
  4. Toisaalta mä en nuorena kokenut oloani turvalliseksi koulu'piireissä', sen sijaan partiossa uskalsin ihan eri tavalla olla oma itseni.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)