sunnuntai 27. elokuuta 2017

Kissalan poikia katsomassa

Eilen pienin oli koulussa aamupäivän ja oli kuulemma ollut oikein kivaa. Hän tuki omaa leirikoulurahastoaan ostamalla Kismetin eurolla, jonka annoin aamulla. Myöhemmin saimme viestin, että nettosimme leirikoulurahastoon yli 1000 euroa tällä kahvituksella. Saa nähdä mikä on keskiviikko-illan kahvibuffetin tulos.

Koulusta sen verran, että vaikka pidämme kovasti pienimmän opettajista, heillä on välillä vähän outoja mielipiteitä. Pienimmällä on ongelma matikanläksyn kanssa ja mies opasti ratkaisemaan eri tavalla kuin koulussa, lopputulos oli sama . Opettaja oli sanonut, että väärin oli tehty. Ymmärrämme toki, jos on kyse tietyn tavan opettamisesta, mutta jos lapsi ei ymmärrä sitä niin eikö ole parempi, että pääsee oikeaan lopputulokseen silti?

Niin ja keskimmäinen oli 'nasujaisissa' perjantai-iltana kauheassa vesisateessa, ajattelin sen saavan keuhkokuumeen. Lauantain lehdet sitten päivittelivät, kuinka oli nasut jättäneet puistot törkeään kuntoon. Kysyin keskimmäiseltä asiasta ja hän kertoi, että he olivat siivonneet jälkensä ennen kuin pääsivät lähtemään. Ilmeisesti kyse on myös koulujen eroista.

Tänään kävimme Hesyn kissatarjontaa tarkistamassa. Juttelimme parin päivystäjän kanssa ja he kertoivat, että luovutusikäisiä pentuja ei vielä ole, mutta syyskuun puolivälissä varmaankin alkaisi jo olla. Se olisikin kiva, koska toivon mukaan silloin meillä olisi jo parvekelasitkin asennettuna. Emme mitenkään voi ottaa kissaa ennen kuin ne on asennettu, joku työmiehistä vielä astuu kissan päälle tai jotain.

Muuten olen leiponut kahvibuffettiin pari kuivakakkua, taidan vielä huomenna tehdä yhden. Alla Jaredin ja kumppaneiden uusi sinkku.


3 kommenttia:

 1. Hih, menin metsään eli otsikosta luulin että jotain poliisiin liittyvää=) Hukkasin spotifyn salasanan ja s-postikin missä sen vaihtaa jo kuollut eli tein uuden nickillä Kissalan pojat;D
  Mitä on nasujaiset? ikinä kuulukaan, hassu termi;D
  On vuosikymmenten mittaan vaihtuneet monesti nuo miten pitää laskea -säännöt, muistatko joukko-opin? itse en muuta kuin termin muuta siis muutos on ainut pysyvä asia. Olisi voinut ope tuumata että noin laskettiin ennen nykyään näin ja selittää miksi parempi tapa eikä suoraan vaan lytätä. Varsinkin yläasteen opettajat ovat joskus täysin vailla pedakogisia taitoja, sinne kun pääsee opettamaan ainatutkinnolla, ala-asteelle pitää olla opettajainkoulutus, luulisin, näin oli ainakin mun nuoruudessa ja huomasi että oli ihan vääriä ihmisiä yläasteella, sellaisia reppanoita jotka ei saanut mitään kuria porukkaan ja joilla ei ollut tarvittavaa karismaa eikä taitoja johdattaa vajaata kolmeakymmentä teiniä tiedon maailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän ajattelin jekuttaa teitä tuolla otsikolla :)

   Nasu-nimitys juontaa nahkiaisista, joka on siis vanha nimitys (itselleni tutumpi).

   Välillä on tullut joitain metkoja asioita vastaan näiltä alakoulun opettajilta, vaikka mukavia ja ammattitaitoisia ovatkin.

   Poista
 2. Mä oon välillä niiiin täynnä sitä varainkeruuta ja vapaaehtoistyötä. Nyt just ei oo mitään luokkakohtaisia juttuja mutta perus futiskioskit, vanhempainyhdistykset sun muut.

  Viime aikoina olen todennut, että teen mielelläni asioita joihin voin antaa aikaa - sitä mulla on, mutta sellaisia juttuja en, joihin tarvitaan rahaa. Kuten leipominen. Ihanasti on ainakin tähän saakka käynyt <3

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)