keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kaskelotti

Ihan pakko vielä osallistua päivän sanaan eli Kaskelottiin. Katselin Wikipediasta tietoja, mutta muistin oikein eli ne syövät kalmareita ja jossain vaiheessa tutkijat olivat sitä meiltä, että koska kalmareita ei enää ole löydetty niin kaskelotitkin kuolevat, mutta (yllätys yllätys) kalmareita onkin jälleen löytynyt enenmmän kuin luultiin ja niinpä myös kaskelotit selviävät!

JEE!


Toivon joululomalla näkeväni ryhävalaita siellä minne menemme. Ne kun tuppaavat talvehtimaan niillä vesillä. Paras valaidenbongausaika on kuulemma tammi-helmikuussa, mutta elän toivossa nähdä sellaisen. Jos vaikka se olisi joululahjatoiveeni.


5 kommenttia:

 1. Oih! Toi video on ihan lemppari! Mä toivon bongaavani villejä pyöriäisiä ja valaita talvilomalla :)

  VastaaPoista
 2. Kaskeloteilla on kovia matseja isojen kalmareiden kanssa! Katselin taannoin NG:n jaksoa joka oli omistettu kaskeloteille ja niiden kyljissä oli helvetinmoisia läimäreitä kalmareiden jäljiltä. Tutkijat arvelivatkin ettei vanhat merimiestarut jättikalmareista ole niin kaukaa haettuja sillä onhan sieltä syvyyksistä löydetty se gigantus-kalmari (en ole varma muistanko nimen oikein) jonka lonkeroiden mitta oli 24 metriä. Löydetty ei siis ollut mikään fossiili.

  Mutta asiasta toiseen: sulla on hobbitti-laskuri!
  Ajattelin etä mikäs sininen mötti tuohon on ilmestynyt ja kun vein hiiren lähemmäksi niin paljastuihan se sieltä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia nuo kalmarit ja kaskelotit!

   Ja niin olenkin asentanut sellaisen :) Sä onnistut aina kommentoimaan sillä aikaa, kun päivitän.

   Poista
  2. Johtuu siitä että olen asemoinut itseni sun koneellesi ;D

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)