tiistai 30. heinäkuuta 2013

Viikatehenkilö

Veljeni pyynnöstä raivasin rantaa kaisloista viikatteella, samoin kuin viime kesänä. Homma on minusta ihan kivaa, koska olen sillä tavalla outo. Aloitin raivauksen pari päivää sitten laiturin vierestä ja tänään vetäisin (=kiemurtelin) jalkaani keskimmäisen varvastossut. Nillä oli mukavampi mennä vettyneiden ja talvehtineiden vanhojen kaislanraatojen päältä kuin paljain jaloin.


Viikatekeikan jälkeen uin tavallista pitemmälle. Olen useasti uinut melkein eräälle lokkikivelle ja nyt uin sinne asti vain muistaakseni, miksi en ole enää kymmeniin vuosiin mennyt sinne. Ei lokkien vuoksi, vaan siksi, että näkyvän kiven(osan) vieressä pinnan alla on muutama iso kivi. Muistin ne, kun melkein löin polveni kiveen ja onnistuin iskemään vain vasemman isovarpaan siihen. Kääntyessäni kylkeäni pyyhkäisi toisen ison kiven pinta, onneksi kivi oli pyöreä siitä kohti. Tarvinneeko mainita, että inhoan pinnan alla olevien kivien koskettamista? *värisee*

Äitini suree kattilaa. Siis puurokattilaa. Veljeni ja vaimonsa olivat siivonneet kaappeja ja koska tämä vasta kolmekymmentä vuotta uskollisesti palvelleen puurokattilan teflon oli hiukan riekaleina olivat sitten heittäneet sen ns. mäkeen. Äitini suorittaman kolmannen asteen kuulustelun jälkeen veljeni on nyt paineessa ostaa uutta kattilaa. Sanoin vain äidilleni, etten ihan oikeasti käsitä. Kattiloita on niin, ettei kaappi mahdu kiinni ja yksi kattila on nyt sitten maailman arvokkain aarre. Luoja suokoon, etten koskaan kiinny mihinkään tavaraan yhtä tiiviisti.

Kolmas asia, joka oli mielessäni, ovat hajuvesipullot siellä täällä makuukammarissa ja uudessa pikkuvessassa. Siis miksi kukaan laittaisi hajuvettä mökillä? (Kysyy ihminen, joka juuri ja juuri muistaa laittaa joskus johonkin juhlatilaisuuteen suihkauksen.) Niinkuin oikeasti.. voi Jeesuksen partaveitsi.

8 kommenttia:

 1. Pinnan alla olevat kivet ovat inhoja. Mikään ei todellakaan ole äklömpää kuin havaita olevansa mahallaan niljakkaalla pinnalla. Yöks...

  VastaaPoista
 2. Uuh, ymmärrän ahdistuksesi, kaikilta osin.

  Luin muuten, tai alitajuntani luki, tuon viimeisen, että Voi Jeesuksen partavesi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli yksi isäni suosikkisanontoja, itse olen tämän kesän kuluessa huomannut käyttäväni sitä useasti :)

   Poista
 3. Mä en ui.
  Oon kans kummalliin, ku tykkään tehä hommii mitkä muita ei kiinnosta. Kerran väsäilin yhen vanhan miehen taloon uuden ulkovuorauksen. Pappa tajos joka päivä ruuan. Kerran hänen käly tuli auttamaan ruuan laitossa, kun papalla oli huonompi päivä. Otti sitten valurautasen paistinpannun tehdäkseen pyttäriä. Pappa tuli siihen viereen ja sano, et ei sitä saa käyttää, sillä saa paistaa vaan plättyjä. Se oli melkein ainut ruoka mitä pappa osas tehä, mut ne oliki sit sitäki parempii. Kerto mulle sit myöhemmin, että pannu on 52 vuotta vanha, eikä sitä oo pesty koskaan. Vaan pyyhitty paperilla puhtaaks. Oikein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valurautapannujahan ei saakaan pestä :) Ne ovatkin kyllä kaikkein parhaita!

   Poista
 4. Oudot hommat on kiinnostavia koska niitä tavistöitä saa tehdä joka päivä mutta se, mikä sai sieluni värisemään ovat nuo varvastossut!
  Pakko saada ostaa tuollaiset äläkä vaan sano että ne ovat jenkkituontia...sitten en ala mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota.. nuo ovat kyllä rapakon toiselta puolen hankittu viime vuonna, mutta kyllä niitä saa täältäkin. Tosin hinta voi olla kovempi, en osaa sanoa :) Etsi 'Vibram five fingers'-hakusanoilla.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)