sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Huono maku

Olen ikävä ihminen. Joskus olen myös ilkeä. Kuten nyt, sillä aion moittia äitini miniän huonoa makua. Ihmiseksi, joka ilmeisesti sisustaa innokkaasti sisustuslehtien määrästä päätellen, hänellä on jonkinlainen outo käsitys tavaran määrän korreloivan laadun kanssa positiivisesti. Äitini ja hänen tyttärensä (eli allekirjoittanut) eivät voi kuin ihailla.

Kälyni tyyli eroaa minun ja äitini tyylistä kuin Kuu Maasta. Pidämme avarasta ja valoisasta, mahdollisimman vähän ryönää sisältävästä sisustuksesta. Nykyisin mökkimme seinät ovat täynnä tauluja siten, että seinäpintaa ei juuri näy. Emme myöskään pidä täytetyistä eläimistä tuvassa saati lasikupujen alle säilötyistä linnunpesistä (en uskalla edes kuvitella, mitä kaikkiea mahdollista niissä liikkuu). Jos haluaisin asua antiikkiliikkeessä, perustaisin sellaisen, mutta kun en halua. Mieheni sanoin 'Antiikki on jonkun muun vanhaa ryönää' ja se on myös minun käsitykseni.

Alla esimerkki kälyni mielestä kauniista lampusta, josta äitini oli kysynyt pojaltaan: 'Mikä hirveä kammotus tuo on?' En kommentoi. Paitsi, että kaipaan kovasti vanhaa siroa lamppua, jossa oli valkoisesta lasista tehdyt tulppaaninmalliset lampunkuvut. Itku.


Jos teksti on hieman sekava, niin minäkin olen. En pysty keskittymään lasteni ilakoidessa samassa tilassa. Ainiin.. mieheni sanoi kälyni mausta, että se on melkein yhtä huono kuin hänen isänsä ja edesmenneen äitipuolensa maku. Uskallan sanoa, että onneksi ette ole koskaan kokeneet niitä.

4 kommenttia:

 1. Mielestäni yksinkertaisen avarat ja pelkistetyt tilat ovat parhaita. Tämä saattaa juontaa laiskuudestani sillä en pysty kuvittelemaan siivouksen yhteydessä tapahtuvaa noin miljoonan erilaisen "koriste-esineen" tms. nostelua. En myöskään pidä liian steriileistä väreistä ja siksipä suosinkin tummaa ( tiedän, pöly näkyy) ja harmaata, kaiketi tässä on syynä skeptisyyteni sairaalaoita kohtaan.

  Kuten huomaat, et ole ainoa sekava ja tämä minun sekavuuteni ei johdu häirötekjiöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koriste-esineet ovat persiistä, sanon minä. Meillä on lähes kaikki pinnat valkoista jaa puunväriä kotona.

   Ollaan sekaisin yhdessä.

   Poista
 2. No just... Lamppu on aika "mielenkiintoisen" näköinen. Jos saisin tuollaisen vaikkapa lahjaksi, se ei todellakaan päätyisi kattoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuulemma Jugend-tyyliä. Olen aina pitänyt Jugend-tyylistä ja tämä on kyllä ensimmäinen sitä lajia, josta en tykkää ollenkaan.

   Lahjaksi jos tuollaisen saisin, se kokisi äkkiä ns. kuoleman tai uudelleensijoituksen.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)