tiistai 22. tammikuuta 2013

Kulma

Koetin pohdiskella kulmia koko päivän, mutta ei oikein irtoa. Työpaikan kulmilla osuivat kaikki kolme hullua asiakasta yhtäaikaa puljuun, meinas hieman kiehahtaa. Ei ole ihme, että tältä alalta lähdetään lataamoon kymmenen kärjessä-ammattien listalta. Välillä tuntuu, että kirjastot ovat ne viimeiset linnakkeet, joihin saa kuka tahansa tulla sisälle melkeinpä missä kunnossa tahansa.

Muistan eräänkin kauniin aamun aiemmassa työpaikassa, kun siististi pukeutunut herrahenkilö karjahteli ampuvansa kaikki. Onneksi hän nyt oli vain sekaisin, mutta kyllä sitä hiukan hätkähti. Eräs toinen asiakas puolestaan itketti kaikki muut virkailijat, paitsi minut. Minä tein aina vain sen, mitä hän pyysi, enkä alkanut tarjota palveluita, joista hän hämmentyi. Niinpä jouduin varsin usein hänen kohdalleen :P

Edelleenkään meidän videotykkimme ei osaa nauhoittaa. Sinänsä harmi. Edelleen inhoan sitä, kun kirja tippuu jalkapöydän päälle kulma edellä. Se nimittäin sattuu.

Allaoleva piisi soi päässä aamulla herätessäni. Olkaatten hyvät.


10 kommenttia:

 1. Voi paska, kurja päivä! Tuo lista oli minulle uutta, mutta jos mietin Kallion kirjaston meininkiä en yhtään ihmettele! Koitapa jaksella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiistait ovat pahimmat päivät viikosta. Julkinen kirjastolaitos kerää kaikenlaista porukkaa, onneksi itse olen nyt vähemmän julkisella puolella :)

   Poista
 2. Mä ajattelin just sua, kun tänään luin sitä hulluin listaa ! :D En kyllä sillä, että olisit niin kuin jo lähtötelineissä vaan niin, että sä kyllä käkit siellä tiskin takana, kunnes eläke sut korjaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä kykin, mä tykkään työstäni ja useimmat asiakkaat on todella ihania :)

   Poista
 3. Kävin katsomassa listan enkä yhtään ihmettele että listalla oli oman alan viimeistelytyöntekijät. Kaikki urakat kusee erilaisten viiveiden takia ja aikataulut venyy mutta koko se paska kaatuu työmaalla viimeisimpinä työskentelevien niskaan.Projektin viivästyminen on niiden syy - koska ei ole enää ketään muuta jota voisi syyttää.

  Meat Loaf toimii aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, viimeinen saa kaikkien paskat niskaan.

   Ja näin on :)

   Poista
 4. Ärh, äsken kirjoittamani kommentti katosi kun yritin välillä käydä kuuntelemassa Lihamureketta. Mutta sitä päivittelin, että miten voi kirjastotyö olla kurjaa, kun itte olen aina pitänyt sitä ihanneduunina! Niin sekin siis näyttää ulkoapäin ihan eriltä kuin sisältä-.

  Ja kulmista kun oli puhe, niin sinne lapsuuskulmille aina haikailen takaisin. Muutankin, jos pitkään hengissä pysyn. Teidän kirjasto on mulle erittäin rakas paikka, enemmän kuin koti koskaan oli. Lämpimiä muistoja liittyy sinne, ja niitä yritänkin tavoittaa aina kun syystä tai toisesta siellä onnistun käymään - mutta kyllä se asiaa vaikeuttaa, kun oikein mikään ei enää näytä samalta. Miksei joku Museovirasto voisi rajoittaa historiallisesti merkittävien rakennusten sisäpuolisiakin remontteja? Kaikki ne ihanat, vanhat, tummat täysipuiset kalusteet jotka sieltäkin on roudattu roskikseen, huh...

  No nyt tää lopettaa marinat ja lähtee - tadaa - kirjastoon, minnepä muuallekaan :D Son muuten tuo Töölön kirjasto ku nykyään on mun kotikirjasto, ihan ok, ihan yhtä steriilinnäkönen ollu koko ajan ni ei asia pääse häiritsemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole töissä Kallion kirjastossa, vaikka siellä usein käynkin ;) Minusta se on kaunis kyllä sisältäkin. Eikä kirjastotyö ole kurjaa, mutta se on sellaista työtä mikä ei todellakaan näy asiakkaalle mitenkään :)

   Töölössä kävin pikkutyttönä satutunneilla :)

   Poista
  2. Hmph, no hitto. Eka mä luulin keksineeni, että oot duunissa siinä kirkon ja Työväenopiston väliin jäävässä apupaikassa. Mut sitten alkoi kuulostaa että kirjastossa. Vaan ei sekään! Nythän tää menikin arvoitukseks...

   Poista
  3. Menna, sä olet jo arvannut sen ;)

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)