torstai 27. syyskuuta 2018

Iltaa

Tällä viikolla on tullut kahviteltua jonkin verran. Maanantai-iltana työ-ystävä tuli töihin odottelemaan, että pääsen lähtemään ja kävimme yhdessä kahvilla, kuten edellisessä postissa taisin jo mainitakin.

Tiistaina lähdin töistä aikaisemmin hillittömän päänsäryn vuoksi ja käytyäni lankakaupassa menin kotiin, jossa nuorimmaisen pyynnöstä leivoin mokkapaloja. Tulikin kyllä hyviä. Purkasin myös melkein koko lahkeen pikkulapsen neulehaalarista, koska halusin vaihtaa yhden langoista. Tajusin myös, että päänsärky liittyi hampaisiin ja epäilin, että yksi vanha paikka olisi huonosti. Soitin ke-aamuna hammaslääkäriin ja sain ajan tälle päivälle.Eilen kävin kahden ystävän kanssa kahvilla, toinen heistä on maanantainen työ-ystävä, ihan Fazerilla. Oli tosi hyvä kakku, pähkinä-kinuski-suklaa. Hmm.Illalla varasin mulle ja nuorimmaiselle syyslomaviikon to-la välille hotellin J-kylästä. Jos joku haluaa tavata silloin, niin pistää viestiä. Marjaanan kanssa on jo rehvit sovittuna aikaa ja paikkaa vaille.

Tänään kävin aamulla nuorimmaisen kanssa terveysaseman lääkärissä, koska tarvitsimme lähetteen allergiatesteihin. Koivun siitepöly ristiinoireilee nyt aika monen kanssa, viimeksi kitalaki alkoi kutista suklaasta ja lapsi on jo itse aika epätoivoinen. Lääkäri puhui hiukan siedättämisestä ja sanoin, että toki se on vaihtoehto, koska muuten on aika paljon rajoitteita.

Lähdin siitä suoraan kaupunkiin ja nuorimmainen meni kouluun. Kävin Stockalla ostamassa esikoisen kummitädille 50-vuotislahjaksi lahjakortin jalkahoitoon.

Kesken työpäivän kipaisin sitten hammaslääkäriin. Odotushuoneessa istuikin eräs työkaveri odottelemassa 3D-tulostetun kruunun valmistumista ja siinä välillä sitten minä pääsin hammaslääkärini kanssa kahden. Hän aloitti kokeilemalla poskilihaksia, jotka olivat aivan jumissa vasemmalla ja sanoi arvelevansa kaiken säryn johtuvan siitä. Sitten hiottiin ja sain käskyn ottaa sirdaludeja viikonloppuna ja tulla parin viikon päästä tietokoneavusteiseen scanniin, jonka avulla siis tarkastellaan purennan tasapainotusta. Kääk. Onneksi kuitenkaan itse hampaille ei tarvitse tehdä mitään nyt.

Tämä syksy näyttää tulevan kalliiksi, mutta kerranhan sitä vain eletään. Siriuskin pitäisi viedä vuositarkastukseen, ihan jo elävän ravinnon syömisen vuoksi.

Pitää muistaa Eurojackpotata huomenna.Muistutus viikonlopulle

10 kommenttia:

 1. Hieno muistutus tuo ;-)

  Mä pistin to-la kalenteriin ja sovitaan tarkempi aika sitten jahka sun aikataulut tarkentuu. Mulla ei oo kerrassaan mitään vielä!

  P.S. Missä hotellissa ootte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan J-kylä Station'issa, pienin haluaa uima-altaaseen :D

   Eikös :D

   Poista
 2. Minulla on pari ystävää siirtynyt tänä syksynä käyttämään purentakiskoa ja kehuvat sen nimeen. Toiselta on poistunut niskasäryt ja toiselta leukakivut. Meidän esikoinen narskuttelee hampaita öisin aivan järkyttävästi, joten kiskohommat menevät meillä harkintaan kunhan kaveri pääsee raudoista eroon. Ajattelin ihan summanmutikassa heittää nämä purentakiskohommat siltä varalta, että sinulle ei ole ikinä arvioitu sen tarpeellisuutta.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kisko on ollut jokaöinen rakas kumppani jo parikymmentä vuotta. Esikoisen vauva-aikoina purin yhden hampaan kuoliaaksi, sain kiskon silloin ja nykyinen taitaa olla ehkä viides, kun tuppaavat hajoamaan mun käytössä :)

   Poista
 3. Ilman kiskoa sulla ei varmaankaan olis muuta kun hyvät puru-ikenet! ;D
  Mulla kans pää särkee jos en pidä kiskoja, mulla jo 36 vuotta moiset ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt on jo yksi hammas kuulemma madaltunut hammaslääkärin mukaan.

   Poista
 4. No täällähän on kiskonkäyttäjiä pilvin pimein. Mullakin oli, mutta se hajosi kun putosi käsienpesualtaaseen - heikkoa tekoa. Ostin sellasen silikoonisen itsemuotoiltavan, mutta sen kanssa en osaa nukkua ja poskilihat menee aina sen ja hampaiden väliin.

  Sulla on aina noita herkkukuvia :)

  Mutta miten sie voit hillittömässä päänsäryssä käydä lankakaupassa ja leipoa? Arvostan kykyäsi! Mulla on varmaan joku invalidisointikynnys matalalla, ku musta ei oo mihinkään ees tavan päänsäryssä...

  Nuo allergiat on kyllä merkillisiä, ei ihme että epätoivo uhkaa. Meidän esikoisella on vähän samaa hommaa, millon mikäkin yhtäkkiä aiheuttaa oireita. Onneksi ei suklaa! :) Eilen hain sen kesken päivän koulusta, kun oli saanut kananmuna"myrkytyksen" ja oli ihan surkeana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen varmaan aina niin särkyinen, ettei se vaikuta enää toimintoihin. Leipominen myös vähentää päänsärkyä :)

   Kesälomalla Balilla vissiin toisena aamuna heräsin täysin säryttömänä ja ihmettelin, et voiko se olla niin rennon tuntuista. No, palasivathan ne säryt sitten, mutta oli mukava tuntea se kivuton olo ja muistella sitä vielä myöhemminkin.

   Tuossa suklaassa oli varmaan jotain pähkinäjäämiä, jotka teki ne allergiaoireet.

   Poista
  2. Se on ihanaa, kun on ollu pitkään särkyinen ja yhtäkkiä onkin hyvä olo eikä mistään särje :) Tietysti jos on aina kipee, niin kai siihen on pakko jotenkin tottua, ei voi aina vaan maata tyyny naaman päällä.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)