torstai 9. elokuuta 2018

Aktiivilomaa mökillä

Olemme palanneet sivistyksen pariin parin viikon mökkeilyn jälkeen. En ole pariin viikkoon päässyt nettiin juuri ollenkaan, mikä ei sinällään haittaa. Pienintä se luultavasti haittasi enemmän, mutta nyt olemme taas vuodeksi kyllästettyjä tv-tarjonnalla.

Mies vei minut ja pienimmän sekä kissan heinäkuun viimeisenä lauantaina mökille ja olikin aika mukavaa, pelasimme erilaisia pelejä iltaisin ja lämmitimme saunaa ja takkaa helteestä huolimatta. Tiistai-aamuna ystäväni Johanna kävi meillä aamukahvilla ja jatkoi siitä sitten Jyväskylään työpaikalleen. Oli oikein mukava tavata pitkästä aikaa :)

Sauna palamassa.

Niitin kaislat rannasta, kuten joka kesä. Oli mukavampi uida.

Tiistaina illalla saapuivat loputkin seurueesta eli esikoinen sekä keskimmäinen tyttöystävänsä (=GF) kera. Matka, johon yleensä menee pari tuntia, kestikin viitisen tuntia, sillä tuulettimen hihna katkesi Mäntsälässä. Oikein mukavaa, varsinkin kun luurissani ei toiminut se mobiilidata.. Pääsivät lopulta meidän kylille, jossa auto sammui ensimmäisen korjaamon pihalle valiten sen siten korjauspaikaksi. Loppu hyvin, kaikki hyvin eli lapsukaiset kaikki mökillä.

Joku ilta raivasin mustaherukkapensaita tämän puskissan kera.

Torstaina meille tuli kylään serkkuni pienen poikansa kanssa ja he viipyivätkin koko päivän.  Kävimme myös rannassa, mutta ukkonen nousi juuri, kun  pääsimme veteen joten pikkukaveri oli vähän kärttyisä, kun ei päässytkään leikkimään vedessä. Onneksi harmi unohtui pian, kun oli jotain muuta ihmeteltävää. Keskimmäisen GF leikki pienen kanssa väsymättä, mikä oli tosi ihanaa. Ehdimme jutella serkkuni kanssa kaikenlaisista muista asioista myös.

Ihailimme Siriuksen kanssa järkyn isoa toukkaa, sillä oli piikki takapuolessa enkä antanut Siriuksen leikkiä uuden kaverin kanssa sen vuoksi.

Perjantaina kävimme ensi kertaa vuosiin kahvilla Karoliinan kahvimyllyssä. Olikin oikein kivaa, vaikka kahvila oli aika kuuma. Ostimme maistelun jälkeen myös erilaisia cheddarjuustoja Jukolan juustolta ja voisilmäpullia Karoliinalta.

Lauantai-illan hommia. Viimeinen kuva Volvosta.
Sunnuntaina esikoinen lähti illansuussa keskimmäisen ja tämän GFn kanssa käymään kaupassa, ihan vain limunhakureissulle sillä seurauksella, että kapealla mökkitiellä tuli rekka vastaan ja sitä väistäessään esikoinen ajoi ojaan. Onneksi oli vanha Volvo, sillä tietysti oja oli se kaikkein syvin ja kivikkoisin, mikä koko matkalle osuu. Läheisen tilan nuori isäntä (minun ikäiseni) kävi traktorilla vetämässä auton pellolle ojasta ja kyyditsi nuoret takaisin mökille. Autosta hajosi ohjaus ja pakoputki, lisäksi myöhemmin mies sitä kurkisti ja sanoi, että keskipalkki oli pettänyt. Jollain muulla autolla nuoret olisivat joutuneet ambulanssikyytiin, nyt kävelivät omin jaloin ulos autosta.

Esikoista harmitti niin, että melkein itki päästyään kotiin. Keskimmäisen GF oli hiukan lyönyt päätään ovenkamanaan ja tietysti olivat kaikki vähän järkyttyneitä, mutta se meni ohi, kun juteltiin ja juotiin iltakahvit. Illempana keskimmäinen ja GF lähtivät vielä uimaan ja tietysti lämmitettiin saunakin, kuten joka ilta.
Viimeisen illan iltarusko.

Maanantai-iltana keskimmäinen ja GF kävivät vielä kalassa ja saivatkin aika ison hauen, jonka keskimmäinen savusti tiistaina. Se oli tosi maukasta.

Tarkoitus oli alunperin lähteä tiistaina kotiin, koska GFn piti päästä keskiviikkona töihin. Pienen sumplimisen jälkeen teimme niin, että mies tuli tiistaina hakemaan pakettiautolla (halvempi kuin henkilöauto) keskimmäisen tyttöystävineen ja tyhjensi samalla autonraadosta kaiken, mitä tarvitsi tyhjentää. Samaan kyytiin laitettiin muut meidän kamat, joita emme enää tarvinneet. Keskiviikkona veljeni oli tulossa jokatapauksessa käymään mökillä, joten minä ja esikoinen, pienin ja kissa pääsimme hänen kyydissään kotiin eilen illalla. Matkan varrella kävimme Tähtihovissa syömässä, kissa kopassaan vieressä.
Viimeine uintiretki tälle kesälle.

Ensi viikolla saamme uuden vanhan Volvomme kaupasta kotiin. Toki olimme jo muutamankin kerran pohtineet auton vaihtoa, nyt se tapahtui hiukan aiemmin kuin olimme miehen kanssa alunperin ajatelleet.

Oli kyllä varsinainen loma. Melkein kaipaisin lomaltapaluulomaa.6 kommenttia:

 1. No huh! Onneksi kenellekään ei käynyt mitään!

  Tuttua meillekin, jouluna tuli se kaverin auto kylkeen ja sitä säikähti lapsi oikein kunnolla. Huulet tärisi ja tosiaan harmitti auton puolesta. Aika samanlaiset reaktiot nuorilla miehillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan juu. Onhan se aika hurja kokemus, kun auto ei teekään sitä mitä piti vaan ihan jotain muuta.

   Poista
 2. Hui sentään! Oli ainekset isoonkin onnettomuuteen kasassa. Onneksi pääsivät vähällä, mutta varmasti se jää kummittelemaan. Mitäs rekkakuski? Pysähtyikö edes?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa jäädä, pitäisi vain esikoisen päästä ajamaan taas.

   Kyllä se rekkakuski oli pysähtynyt, lähinnä sanomaan että lähimmässä talossa on traktori.. Sama talo, johon minä ohjeistin.

   Poista
 3. Onneksi ei käynyt pahemmin.

  Minä olen nykyisin Kehä I ennakoivin kuljettaja. Autollani on ikää kohta 13v, mutta mittarissa on vasta 140 000km ja siinä ei ole ollut mitään vikaa, joten yritän pitää sen ehjänä ja vielä ehkä vuoden liikenteessä. Edellisen kerran jo vakuutusyhtiö vähän ehdotteli lunastukseen laittoa, kun yksi miekkonen peruutti kylkeen. Onneksi suostuivat korjaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.

   Meilläkin mies ei ole koskaan kolaroinut autoa, kerran otti sivuun ahtaassa paikassa ja etulamppu piti vaihtaa, kun yksi yritti väkisin kylkeen. Aikansa kutakin.

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)