torstai 26. heinäkuuta 2018

Kuulumisia

Tiistaina lääkärisetä soitteli röntgenkuvien tuloksista ja niiden perusteella käsissä on nyt todettu nivelrikko. Ei tule vanhuus yksin. Toki etsin asiasta hyvän puolen ja totesin ystävälle, että pitänee alkaa vaihtaa neulepuikot neliskanttisiin pyöreiden sijaan.

Kävin ystävän kanssa tiistaina katsomassa "Kirjallisuuspiiri perunankuoripaistoksen ystäville"-elokuvan, joka oli ihan kelvollinen. Toki kirja oli parempi ja elokuva oli hiukan siirappisempi, mutta puvustus oli tehty huolella ja tuli aivan vimma neuloa erilaisia pullovereita ja villatakkeja. Tulispa vain viileämmät kelit, jotta vois neuloa. Muuten ei helle haittaa.

Koska en voi neuloa kuumalla, tein mekon. Eurokankaan kangaspala maksoi 9 € ja siitä tuli tällainen riepu.  No ei vaan ihan tyytyväinen olen, varsinkin kun muokkasin kaavaa vielä itse ja lisäsin taskut.  Olen alkanut suunnitella tilkkutyön aloittamista. Haluaisin ommella sen käsin, mutta saattaa olla hiukan liian iso kakkupala jopa minulle.

Tänään kävin työ-ystävän luona kahvilla illansuussa, oli mukava vaihtaa kuulumisia. Hän oli ollut Oulussa ja minä lähden viikonloppuna netin ulottumattomiin Keski-Suomeen. Näyttää siltä, että minä ja pienin menemme edeltä kissan kanssa miehen kuskaamina ja esikoinen ja keskimmäinen saapuvat myöhemmin esikoisen ajamana. Mies ei tarvitse autoa, koska on viikolla töissä ja liikkuu julkisilla. Ensimmäinen kerta useampaan vuoteen, kun meillä on oma auto käytössä mökillä.

Esikoinen on edelleen Tokiossa, sinne on luvattu taifuunia lauantaiksi. Huoh.


7 kommenttia:

 1. Hieno mekko!

  Mä oon lukenut tuon kirjan ja tykkäsin.

  Tänään oli meillä syrjäkylällä trombi ja sekin jo tekee hurjaa jälkea, taifuunista puhumattakaan - hui.

  (Hajanaisia huomioita keskellä yötä...)

  VastaaPoista
 2. Kiva mekko! Osaisinpa itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mejän kemiat ei kohtaa ompelukoneen kanssa yhtään, mun verenpaine nousee heti monta pykälää kun sen ääreen istun :D

   Poista
 3. Kiva mekko :)

  Tokio on onneksi hyvin varautunut taifuuneihin. Junaliikenne takkuilee, mutta metrot yleensä kulkevat ihan normaalisti. Olen asunut Tokiossa ja sinä aikana tuli koettua yhtä sun toista sääilmiötä -jopa lunta ja suurin osa jutuista toimi normaalisti.

  VastaaPoista
 4. Jumalaiset sanat jotka suustasi
  tippuvat, tuomittsevat

  kertovat totuuden

  hän oli sellainen.

  Kukaan koskaan tietää saa.
  Mitä ajattelikaan

  viisas, tyhmä lie

  tuntematon tie

  torpattu.


  Kirjoita yksijin laini joka on parempi.kirjastonhoitaja, pyh!
  tv sekakäyttäjä

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)