keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Vierailupäivä

Tänään oli asiakkaita tai oikeammin sanottuna kirjastoon tutustujia enemmän kuin varsinaisina aukiolopäivinä.

Tietysti ensimmäisenä tuli veljeni hakemaan yhtä allekirjoitusta, jotta saamme kuolipesän veronpalautukset itsellemme. No, siinä ei kauan mennyt (onneksi). Oli kiva nähdä Kimmoakin pitkästä aikaa. Hän kertoi käyneensä maanantaina mökillä hakemassa pari taulua, jotke menevät keväällä Riihimäelle taidenäyttelyyn lainaan.

Ollessamme lähdössä lounaalle Palolaitokselle tuli eräs opettaja hakemaan hänelle luvattua aineistoa, onneksi sekin oli nopea homma ja pääsimme syömään makoisia maksapihvejä.

Lounaan jälkeen saimme vieraiksemme erään lähistön opetuspaikan maahanmuuttajaopiskelijat. He puhuivat jo hyvää suomea ja olivat varsin hauskoja. Kaksi opettajaa oli mukana ja esittelimme sitten koko taloa hieman heille kaikille. Kävimme myös tutustumassa juhlasaliin, jossa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaat harjoittelivat tulevan joulujuhlan ohjelmaa, heillä kun on liian pieni sali itsellään.

Heistä päästyämme kaksi omaa opettajaamme poikkesi jouluntoivotuskäynnillä ja vaihdoimme kuulumiset sekä päivittelimme eilisen uutisia.. Kopioin tähän erään tuttavani fasekaverin sanat.

"Kelluva kakka jota ei saa millään vedettyä viemäriin.
 Aina kuuluu "plumps" ja Hakkarainen pilkistää pöntöstä" 

Näiden jälkeen tulikin kaksi taideharrastajaa hieman porrastetusti paikalle kyselemään talon taideteosten nimistä ja tekijöistä. Toinen kyseli vanhoista ja työpari lähti hänen kanssaan kirjavarastoon etsimään tietoa ja toinen kyseli uudemmista, hänelle lupasin laittaa s-postia kunhan saamme tiedot kaivettua johtajasta. 

Alla yksi talon taideaarteista, joka on tosin tällä hetkellä näyttelyssä jossain (en muista missä).  Jos haluatte kuukkeloida työpaikkani niin siitä vain :P

Contrapunctus
Vihdoin pääsin pois töistä ja mies oli vastassa autolla, testiajoa suorittamassa. Se sujui hyvin, joten kävimme sitten kahdessa(!) tukussa ostamassa loput joulu-yms. ruoat. Pitää syödä muulloinkin, kuin pyhinä. 

Nyt lähden nukkumaan. Huomenna menen JHLn luottamusmiesten tapaamiseen (kääk) Opeviin ja illalla katsomaan Tähtien Sodan uudestaan. Nähdään!


17 kommenttia:

 1. Olipas sulla mukava työpäivä=) Mullakin oli oikein miellyttävä päivä lukuunottamatta aina yhtä yllättävää postia: Sain tekstiviesti-ilmoituksen että mulle tulee kotiinkuljetuspaketti ja pitäisi vastata a,b,c, tai d ja valita ajankohta, enne ekllo yhtätoista. Nooh, kello oli siinä vaiheessa kahden pintaan (puh oli unohtunut takin taskuun) ja kuinka kätevää et prepaidliittymän saldo 0 senttiä!! Ei kun fillarilla keskustan postiin kyselemään missä vanhempi rouvashlö ei kertakaikkiaan osannut auttaa mitenkään, ei voinut soittaa kuljetuststoon missä se paketti on, sen verran kertoi että tsto on noin kuuden kilsan päässä päinvastaisessa suunnassa kuin kotipesä. Nooh, menin kaverin tykkö ja soitin ilmoitusen nroon mut se olikin automaatti!!! Ei kun naapurilta lainaamaan puhelinrahaa ja kun sen sain ja laitoin sen viestin niin tuli ilmoitus että posti soittaa takaisin, siinä oli numero ja kun soitin siihen niin ei saada yhteyttä numeroon!! huoh, kai ne huomenna soittaa....
  Digitalisaatio on niin kauan hyvä kun se toimii vaan eivät ole miettineet kaikkia mahdollisia eteentulevia vaihtoehtoja, esim suomessa on 100 tuhatta alle 1000 eutolla toimeen tulevaa joten prepaidliittymän nollasaldo tilanne on hyvinkin todennäköinen joten se vastausviesti voisi kuulua palvelun hintaan?? Palvelu kun maksaa 20 ekee niin siinä ei 7 senttiä paljon tuntuis.
  sorry kun avauduin, pakko oli päästä tämä jollekin kertomaan=)
  Mukavaa huomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun mielestä palvelut vaan huononee samalla kun tehostetaan toimintaa.

   Poista
 2. Sulla on ollut varsin vilkas päivä ja tuo että teillä on paljon muutakin kuin perinteistä hommaa, on tai kuulostaa mukavalta.
  Tai no, rehellisesti sanottuna minen edes tiedä mitä teidän työnkuvaan tänä päivänä kuuluu (työpäiväpostaus?) kun kirjojen lainaamiseen ja palauttamiseen ei tarvita vanhoja kunnon leimoja ja vanhoja pahvilappuja.
  Tokihan isossa kirjastossa riittää varmastikin kaikkea hankinnoista alkaen mutta tosissaan, olisi kyllä mukava tietää mitä kuuluu hetken 08.00? ja hetken 18.00? välisenä aikana.

  Enää pari päivää - voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän olen huomattavan pienessä kirjastossa nyt, meillä on vähemmän kokoelmaa kuin mun entisen työpaikan lastenosastolla. Siirryin pois Kaupunginkirjastosta, koska en pitänyt johdon politiikasta ja se on kuulemma mennyt vain huonompaan suuntaan.

   Poista
  2. Kannatan työpäiväpostausta.

   Poista
  3. Katsotaan ensi vuoden puolella :P

   Poista
 3. Ei sun työpaikkaas tartte kuukkeloida, sehän on ollu tiedossa jo kauan. :)

  VastaaPoista
 4. Postihenkilö oli eilen käynyt 16.41 vaan kun ei toi ovikello enkä osannut odottaa ja ei älynnyt puhelintaan käyttää. Tänään soitti aamulla klo 10 postilta ja ihmetteli kun kuski ei ollut soittanut vaan asia kunnossa, paketti tulee neljän jälkeen ja nyt soiton kera. Vaikeuksien kautta voittoon!! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä noin. meillä on käynyt niinkin, että ollaan oikein päivystetty jotakin pakettia tulevaksi ja posti on tehnyt oharit eli merkattu käydyksi ovella ja viety sitten asiamiespostiin, vaikka varmasti ollaan oltu kotona. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa.

   Poista
 5. Joku kiitteli kelluvasta kakasta keskisuomalaisia äänestäjiä ... hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kansan edustaja on äänestäjiensä näköinen :P

   Poista
  2. Hakkarainen nyt on ääliö jota äänestää muut ääliöt ja ne jotka läpällä haluavat äänestää pellen eduskuntaan juuri siksi että se takuuvarmasti sekoilee päissään, ilkeää äänestyskäyttäymistä mutta minkäs teet kun on demokratia.

   Tänään lähetin ensimmäistä kertaa postia kansanedustajille, kolmelle peräti!! Kertoivat että hallitus poisti luvatun yhden miljoonan euron avustuksen leipäjonoille, 10-30 000 euron lylmäkoneisiin ettei ketju katkea. Ilmoitin hyvin suorasanaisesti mitä mieltä olen kolmelle keskusta k-edustajalle, kerroin joka vaaleissa äänestäneeni mutta nyt aktivoidun ensi ed.k.vaaleihin ja teen kaikkeni että keskusta tippuu hallituksesta!! ;DD Täältäpäin kun ei ole muita hallitusvastuussa olevia edustajia.
   On touhua kun kaikkein köyhimmiltä viedään noin vähän mikä kuintenkin merkitsee ihan älyttömän paljon!! jos sitä miljoonaa niin vailla ovat, olisivat leikanneet omaa palkkaansa 420 kuussa, sillä tulisi vuodessa miljoona, tämä taas koskee tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä.
   Puskissan kommenttikenttä avautumispaikkana, koitan rajoittaa=) Sitius rules!!

   Poista
  3. Tänne saa kyllä avautua, nou hätä.

   Ne leipäjonot, molemmat pitkät ja yksi Pelastusarmeija, on mun työmatkan varrella ja lähiympäristössä. En käsitä. Kai hallitus haluaa tappaa köyhät ja työttömät (tai köyhät työttömät) nälkään, kun noita päätöksiään tekevät.

   Poista
 6. Fanikuva!!!!!!!!<3<3<3<3<3<3 kävin juuri postilaatikolla!!! Kiiiiiiiiitos!!!! Sirius!!!<3<3<3<3

  VastaaPoista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)