keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Suomi sata lasissa

Eräs tuttava sanoi fasessa, että hänen mielestään Finlandia-hymnin voisi nyt laittaa suunnilleen vuodeksi arkistoon takaisin ja alan olla aika samaa mieltä. Tulee jonkinlainen Suomi100-väsymys nyt, kun sitä on meillä töissäkin melkein pari vuotta väännetty. Ei siinä mitään, kivahan se on ollut kaikkea tätä seurata, mutta jotenkin silti tuntuu, että käteen on jäänyt aika vähän mitään konkreettista.


Meillä on Itsenäisyyspäivää vietetty perinteisin menoin eli piparien teossa. Pienin teki pienen talon rakenteet ja minä tein ison talon rakenteet ja niiden lisäksi tuli aika paljon muutakin.
Sombreromies

Lopputulos, piti olla vaaka mutta blogger..

Ikkunallakin oli kaksi kynttilää oikeastaan äitini sukulaismiesten muistoksi, he lähtivät alle 20-vuotiaina Saksaan kouluttautumaan jääkäreiksi. Sisällissodasta ei meillä puhuttu varsinkaan mummien kanssa, äidin suku oli valkoisten puolella ja isän puolesta en tiedä. Oletan, että siellä ehkä oli enemmän väriä tunnustavia, koska he olivat maanviljelijöitä ja käsityöläisiä Pohjois-Savosta.

Äidinäiti oli Lottana kotirintamalla ja siten myös äitini sekä hänen siskonsa olivat pikkuLottia ja auttoivat esimerkiksi tekemällä lakanoista sidetarpeita, sen muistan äidin joskus kertoneen. Mummini Lotta-merkkejä en saanut koskaan katsoa, ne piti aina laittaa heti piiloon kun pikkutyttönä yritin niistä kysellä. Se oli suuri harmi.

Tähän loppuun haluan laittaa linkin videoon, jonka jaoin FB:ssä. Siinä tuttavani Samu kertoo historiasta, hän on Helsingin historiaan keskittynyt tutkija ja teki mm. työpaikan historiikin. Mielestäni aika asiaa.

Esikoinenkin lähti jo takaisin kasarmille ja katsoin keskimmäisen kanssa pitkästä aikaa Linnan juhlia. Sirius nukkui sohvalla meidän välissä ja sanoin sille, että se oli hienosti pukeutunut mustaan silkkiseen asuun, jossa oli valkeat koristeet. Aina hienona.
13 kommenttia:

 1. Kyllähän sitä pitää juhlia varten pukeutua vaikka sohvalla olisi - ei mirriä kaulaan vaan pukeutunut mirri viereen!

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihanan muotoinen ikkuna!! Arkkitehti minussa hihkuu innostuneena. "Käymme yhdessä ain'" eli mulle iski eilen sellainen fiilis kun katselin noita valaistuja rakennuksia ympäri maailman että nyt tuli siniset överit, ampui vaan se väri yli.Täytyy myöntää alkaa jo vähän mennä yli muutenkin koko satabileet, onneksi loppu jo häämöttää, huippukohta meni eilen, huhuh mikä urakka ja kuten sanoit, aika vähän jäi käteen. On vähän liian sotapainotteista tämä suomen hehkutus, vaikka se iso osa, ja oman historian tae, onkin.
  Sirius on hienosti pukeutunut musssssta kisssa, niin kaunis<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on meidän kirkkoikkuna. Olkkari on toisesta laidasta 2,40m korkea ja toisesta hiukan vajaat 6m. Joulukuusta on vaikea löytää.

   Juu, joku sanoi osuvasti, että ihan kuin Suomen itsenäisyys olisi alkanut vasta Toisen Maailmansodan jälkeen.

   Niin se on :)

   Poista
 3. Olen niiiiiin samaa mieltä sun kanssa, 100 - ähky on melkoinen ja kun aamuyöstä yritin lukea uutisia, niin eipä siellä oikein muuta ollut kuin perinteistä shaibaa linnan parhaimmasta koltusta etc.

  Ainoa poikkeus oli ystävämme Donald joka sitten päätti tehdä sen toiseksi viimeisen virheen eli tämä Jerusalemin uusi status vaikka koko arabimaailma varoitti nimityksen seurauksista.
  Viimeisin virhe Donaldilla tulee olemaan ennaltaehkäisevät toimenpiteet P-Korean suhteen mutta niitä tuskin arvostellaan kovinkaan paljon koska kaikilla on kiire suojautua laskeumalta.

  Olipas mukava tapa aloittaa 101. itsenäinen vuosi minkä johdosta nöyrimmät anteeksipyyntöni.
  Kaikkea hyvää ja kevyet polut loppuviikoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donaldilla on ilmeisen paha alzheimer, kaikki viittaa siihen. En sitten tiedä, jos saavat sen viralta, ettö onko varapressa Pence pahempi.

   Poista
 4. Hitto jäi sanomatta että mielestäni tuo ei ole sombreromies vaan ilmielävä Napoleon!

  VastaaPoista
 5. Meillä toinen mummo kertoi vanhoja tarinoita, hyviä ja huonojakin. Olen onnellinen, että olen edes osan kirjoittanut niistä aikoinani ylös. Oman taustan tunteminen on vanhemmiten tullut tärkeämmäksi.

  Aivan mahtava määrä piparkakkuja. Isolierisellä piparikaverilla voi vähän päätä pakottaa, mutta ainakaan sade ei kastele miestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä teininä tajua tällaisia kysellä.

   Joo, saa tulla enemmänkin vettä. Se oli kuulemma harmillista kolmikolkkahatuissa, kun vesi valui kulmista puroina :)

   Poista
 6. Video on hyvä! Asiaa. Niin moni nykyisin valittaa siitä, kun Kela ei korvaa kaikkea ja tuilla ei elä... itsekään en eläisi yksin eläkkeelläni, mutta sata vuotta sitten olisin kerjäläinen tai sitten yrittäisin raataa jossan työmaalla. Tai olisin kuollut nälkään. Lapsia olis liuta eikä niillekään olis ruokaa, pitäs lähettää nekin kerjuulle ja katulapsiksi. Vaikka luultavasti eläisin jossain maalla, lapset olis huutolaisina ja lapsityövoimana.

  Finlandiahymniin kyllästyminen kulminoitui yöllä junassa, jahka ehdin niin kirjoitan blogiin...

  Ihana piparipaljous! Mun on niin tehny mieli jo useemman päivän. Tai aamun, aamukahviin olis niin kiva kastaa joulupipari.

  Kun kuvan alla luki "piti olla vaaka, mutta blogger" niin luulin, että siinä piti olla vaa'asta kuva ja ihmettelin XD mutta on se kyllä semmonen kuvankääntöohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tajusin kuvatekstin vasta kun olin julkaissut, enkä enää jaksanut alkaa korjaamaan :P

   Pipareista tykkään vaikken muuten juuri keksejä syö :)

   Poista

Jätähän puumerkkisi, kun tänne asti luit :)